загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно заощадити на лікуванні зубів у стоматолога

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ці поради підтримають ваш домашній бюджет.

Здоров'я зубів — важливий фактор, від якого багато в чому залежить і загальний стан здоров'я організму. А ще — впевненість в собі і зовнішня привабливість. Але візити до стоматолога часто загрожують повним розоренням гаманця. Чи можна заощадити, і як це зробити.

Економити на стоматологічних послугах можна і потрібно, але підійшовши до процесу з розумом.

Звертайтеся вчасно

Багато людей просто затягують з візитом до стоматолога через страх. Вони терплять біль, приймають знеболюючі, і сподіваються на те, що все само пройде. У такому разі ситуація погіршується з кожним днем, і заплатити за її рішення доведеться дійсно дорого.

Читайте такожПри яких захворюваннях краще скоротити вживання чаю і навіть відмовитися від нього

Тому якщо вас щось турбує, вирушайте до фахівця відразу. А ще краще — ходіть до нього на профілактичні прийоми. Так ви легко вирішите виникаючі проблеми, і збережете ваші гроші.

Порівнюйте ціни

Не полінуйтеся дізнатися відгуки про кілька стоматологічних клінік вашого міста і визначитися з найкращими. Після цього зайдіть на сайти або зателефонуйте і порівняйте вартість тих послуг, що вас цікавлять.

Іноді клініки роблять хороші знижки на перший прийом.

Лікуватися в поліклініці вдвічі дешевше

Іноді лікарі працюють на дві клініки — державну і приватну. При цьому в державній, як правило, ціна на послуги істотно нижче. Тому, вибравши хорошого лікаря, дізнайтеся, чи не приймає він пацієнтів ще десь.

Відштовхуйтеся від наявної проблеми

Часто у стоматологів ми можемо почути «яку пломбу/коронку вам ставити — дорожчу або дешевшу». Але це в корені неправильний підхід і спроба «виманити» з клієнта якнайбільше грошей.

У першу чергу потрібно орієнтуватися на існуючу проблему. Іноді можна обійтися бюджетним матеріалом, а іноді для надійності й естетики необхідно використовувати дорогий. Нерідко, наприклад, ситуація з імплантатами складається так, що, не проаналізувавши ситуацію досконально з кістковою структурою, вам відразу поспішають запропонувати той, що дорожче. А в результаті він просто не приживається.

Звертайте увагу на рекомендації

Лікарі можуть пропонувати і навіть наполягати на проведенні додаткових процедур. Але не поспішайте миттєво на них погоджуватися. Спочатку дізнайтеся подробиці, а після сходіть на консультацію до іншого фахівця. Якщо рекомендації будуть виправдані, тоді можна зайнятися їх реалізацією.

Бонуси

Це поширена практика в багатьох приватних клініках. Причому, вони можуть бути різноманітними. Для постійних клієнтів часто існують знижки, накопичувальні бонусні карти (не відмовляйтеся від їх оформлення), щасливі години.

Стоматології, зацікавлені в клієнтах, нерідко пропонують приємні акції до свят і дня народження клієнтів.

Не забувайте про профілактику

Правильний щоденний догляд і профілактичні огляди стоматолога раз на пів року убезпечать вас від серйозних проблем, і, як наслідок, від великих витрат.

Нехай наші поради допоможуть вам заощадити і при цьому отримати висококваліфіковану допомогу. Будьте здорові!

 

Джерело:
До списку новин