загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чайний гриб: користь чи шкода для здоров'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чайний грибмає назву «Комбуча», з давніх-давен використовується для приготування смачного і корисного, слабо газованого напою. Настій чайного гриба покращує травлення і знижує холестерин, лікує діабет і виразки шлунка, допомагає схуднути і захищає печінку від токсинів.

ЧИМ КОРИСНИЙ ЧАЙНИЙ ГРИБ

Відразу варто зробити застереження, що наша медицина не поділяє хвалебних відгуків східної і західної медицини, тому приготування і застосування чайного гриба у нас вважається чистою гомеопатією. З іншого боку, чайним грибом зацікавилися вчені, які досліджують культуру уздовж і поперек, проводячи тести і аналізи на сучасному обладнанні для максимальної об'єктивності. Наприклад, було доведено, що чайний гриб (Medusomyces gisevii) це не єдиний організм, а симбіоз двох організмів (дріжджів і оцтовокислих бактерій), які перетворюють солодкий чай в речовину, що складається з оцтової кислоти та інших сполук. Крім того, в процесі проміжної ферментації виробляється етанол (спирт), далі перетворений в інші сполуки. Також в процесі ферментації виробляється вуглекислий газ, який газує напій комбуча. Живильні властивості чайного гриба вивчені вздовж і поперек. Чайний квас виходить низькокалорійний (13 ккал / 100 мл), що містить малу кількість цукрів і вуглеводів (по 3,2% кожного) і абсолютно не містить жирів. Вчені досліджували ще 10 років тому, і прийшли до висновку про явну користь чайного гриба в справі очищення організму від токсинів, що може бути корисним для людей з хворобами нирок.

ЧАЙНИЙ ГРИБ ДОПОМАГАЄ СХУДНУТИ!

Саме так стверджує доктор Клаус Кауфман у своїй книзі «Kombucha Rediscovered !: The Medicinal Benefits of an Ancient». Він пише, що настій чайного гриба покращує метаболізм, стимулює клітинні мембрани, робить людину енергійним, бажаючим зайнятися фізкультурою. Ми не будемо оскаржувати доктора Кауфмана, але фізичні заняття самі по собі сприяють схудненню. Кислоти, що містяться в готовому напої комбуча захищають печінку від токсичних речовин, одночасно знижуючи навантаження на підшлункову залозу. Дослідження проводилися на щурах, але ви можете спробувати почистити печінку самостійно.

Читайте такожНародна медицина Німеччини: старий рецепт для очищення артерій

Чайний гриб знижує рівень холестерину в крові і підтримує його оптимальне значення. Дослідники стверджують, що настій комбуча володіє властивостями, коли поганий холестерин і тригліцериди поглинаються і виводяться з організму, а рівень хорошого холестерину, навпаки, підвищується. Дослідження проводилися на мишах, але ви можете поставити свій експеримент. Там, де низький рівень холестерину, там чисті судини і здорове серце.

Чайний гриб допомагає при лікуванні цукрового діабету, що підтверджено дослідженнями, результати яких були опубліковані в 2012 році. Вчені стверджують, що комбуча стимулює підшлункову залозу діабетиків, сприяє підтримці нормального рівня глюкози в крові, захищає печінку і нирки, знижуючи концентрацію сечовини в плазматичній мембрані.

Комбуча від раку. Антиоксиданти, що містяться в напої з чайного гриба, не тільки уповільнюють старіння, а й допомагають боротися із злоякісними пухлинами, зміцнюють імунітет, що сприяє природному захисту організму. Особливо ефективними вважаються D-глюкаровані кислоти, як стверджує звіт, опублікований Техаським університетом вивчення раку, в журналі Cancer Letters.

Глюкозамін, що містяться в напої з чайного гриба, допомагають при лікуванні артриту, а також корисні для профілактики. Так стверджує Harald W. Tietze в своїй книзі «Kombucha Teaology». Справа в тому, що глюкозамін стимулює вироблення гіалуронової кислоти, яка покращує еластичність суглобів і вироблення суглобового мастила.

Депресія відступає при регулярному вживанні напою Комбуча, стверджує журнал Neuroendocrinology Letters vol.29 1 / 2008. Високий вміст алкалоїдів (теобромін, кофеїн, теофілін), амінокислот і вітамінів корисно для боротьби з кортізолом, гормоном стресу. Зменшення кількості кортизолу покращує настрій і підвищення концентрації уваги. Відзначено, що регулярне вживання чайного квасу покращує сон і зміцнює психічне здоров'я.

Крім антиоксидантів, комбуча, містить речовини, що згубно діють на патогенні мікроорганізми, включаючи стафілококи, сальмонелу, лістерію та ін. Також чайний гриб лікує тканини шлунка і зменшує кислотність шлункового соку. Більш того, вважається, що в справі лікування виразки шлунка настій чайного гриба знаходиться на одному рівні з дорогим лікарським препаратом Омепразол.

До речі, в косметології настій комбуча допомагає зберегти пружність шкіри і природний колір волосся. Крім того, допомагає позбутися від прищів і гнійників на шкірі.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ ЧАЙНОГО ГРИБА

Заваріть чай (чорний, зелений) з розрахунку 1 ст. ложка заварки і 5 ст. ложок цукру на літр води. Тривалість заварювання 15 хв. Чай не повинен бути занадто міцним, це шкідливо для чайного гриба; Солодкий чай остудіть до кімнатної температури і процідіть через сито або марлю. Пам'ятайте, гарячий чай шкідливий для чайного гриба; Помістіть в скляну банку. Банку накрийте дрібною сіткою або марлею в кілька шарів, щоб в банку не лізли дрібні комахи. Не використовуйте для ферментації металевий посуд, за винятком нержавіючої сталі; По можливості, для прискорення ферментації, додайте півсклянки чайного квасу з уже готової банки; Час приготування чайного квасу від 5 до 10 днів, в залежності від температури повітря в кімнаті. Пам'ятайте, здоровий чайний гриб плаває нагорі, хворий - опускається на дно; Перемістіть гриб в іншу банку з солодким чаєм, або висушіть комбуча на сухий тарілці, регулярно перевертаючи до повного засихання і захищені від мошкари. Суха комбуча будучи покладеної в солодкий чаю оживає за 7-10 днів.

Увага! Готовий настій чайного гриба треба зберігати в холодильнику, щільно закривши кришкою. Бажано, щоб тара була скляною безсторонніх запахів.

Пити комбуча треба за півгодини до їжі, або через 2-3 години після прийому їжі, щоб не було здуття живота. Слід пам'ятати, що саме прийом чайного гриба на порожній шлунок корисний для організму і нешкідливий для оточуючих.

Побічна дія чайного гриба і протипоказання:

-     Пригнічує імунітет у людей,які приймають імунодепресанти, тому слід проконсультуватися з лікарем, перед початком регулярного споживання чайного гриба.
-     Викликає отруєння свинцем, будучи приготованим в керамічному посуді з глазур'ю, тому ростити комбуча треба в скляному посуді.
-     Шкідливий для алергіків. Якщо у вас є алергія на чай або індивідуальна непереносимість одного з компонентів комбуча, то напій з чайного гриба може викликати нудоту, блювоту, печінкову недостатність і головний біль.
-     Підсилює ризик молочнокислої коми, лактатацидоза, у людей, схильних до проблем з обміном речовин і хворих на тяжкі хвороб.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин