загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як навчитися менше їсти — поради та рекомендації

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Їжа -  джерело енергії для людини.

Як навчитися менше їсти — поради та рекомендації.

Багато жінок мріють щодня з'їдати по плитці шоколаду, залишаючись при цьому стрункими. А інші заздрять тим, хто їсть все підряд і не набирає вагу. Оскільки заздрість — погане почуття, а переїдання — нехороша звичка, ми будемо їх викорінювати.

Їжа служить для людини джерелом енергії. Якщо первісним людям доводилося споживати дуже багато калорій, постійно рухатися, щоб добути собі їжу та не померти з голоду, то сучасній людині потрібно вдвічі, а то і втричі менше.

Читайте також: Краще зробити це сьогодні. Що ми можемо змінити, щоб жити довше

Зараз на полювання ходять тільки для розваги. Супермаркети, комп'ютери, автомобілі зробили наше життя комфортним, але паралізували в плані руху. Ми рухаємося менше і менше, їмо більше і більше, а потім дивуємося, що хворіємо і набираємо вагу. Те зайве, що ми з'їдаємо, тільки забирає у нас сили. Організм витрачає більше енергії на перетравлення їжі, ніж отримує від з'їденої.

Причин переїдання багато. Це страви, які виглядають дуже апетитно, великі порції, їжа поспіхом, недостатнє питво, неправильна їжа, яка не дає ситість і ін.

Отже, поради, які допоможуть менше їсти

Порада №1 - вибирайте для себе корисні продукти

Безглуздо їсти смажену картоплю щодня, лише тому, що вона дуже смачна. Рано чи пізно це обернеться проблемами, тож про улюблені ласощі доведеться забути.

Так чому ж турботу про своє здоров'я ми все відкладаємо на потім?

Порада №2 — повноцінно снідайте й обідайте

Тоді вас не буде переслідувати вечірній голод. Їжте більше білкової їжі на сніданок і обід. Вона надовго зберігає відчуття ситості, в той час як борошняні вироби й всі солодощі дають відчуття ситості лише на годину. Замість булочок з йогуртом можна з'їсти овочевий салат зі шматочком риби або порцією каші.

Порада №3 — не відволікайтеся

Їжте завжди сидячи. Насолоджуйтеся смаком їжі. Накладайте порцію з таким розрахунком, що добавка вам буде не потрібна. З'їдаючи одну тарілку за іншою, люди не контролюють кількість з'їденого, а шлунок до цього звикає. Під час їжі не ведіть машину, не дивіться телевізор, не читайте, навіть не розмовляйте. Загалом, не відволікайтеся. Повністю зосередьтеся на смаку їжі.

Порада №4 — їжте дуже повільно

Якщо на це у вас немає часу, повірте, на лікування його знадобиться значно більше. Пізно піклуватися про здоров'я, коли його вже немає. Ми ковтаємо, не пережовуючи, з'їдаємо великі порції, а потім відчуваємо дискомфорт.

Порада №5 — зменшуйте порції

Ідеальне харчування — це поділ їжі на 5-6 порцій, а не так, як ми звикли: їсти вранці на бігу і наїдатися після роботи.

Порада №6 — вчіться перед їдою пити воду

Вода необхідна для нормального травлення, здоров'я всіх органів, повноцінного засвоєння поживних речовин і виведення токсинів з організму. Коли ви навчитеся пити багато води й побачите результати, які це дає, то вам вже ніколи не захочеться пити менше. Шкіра стає зволоженою, шлунок почне працювати як годинник, з'явиться більше енергії, налагодиться сон, перестане боліти голова.

Не дивуйтеся, ніяких чудес тут немає. Багато органів на 80, а то і на 90% складаються з води. Тому щодня в організм має надходити достатня кількість чистої корисної води. Кожній людині потрібно 2-3 літри води в день. Мається на увазі не сік, чай, кава, а чиста вода, адже інші напої забирають в організму більше рідини, ніж дають. Ті люди, які забувають забезпечувати свій організм достатньою кількістю води, як правило, їдять більше, ніж потрібно. Замість того щоб випити води, вони накидаються на їжу, адже сигнали голоду і спраги в них спотворені.

Порада №7 — їжте з маленьких тарілок синього або чорного кольору

Подані на такій посуді страви виглядають не так апетитно, як на білих або яскравих тарілках.

От і все. Їжте більше каш, горіхів, кисломолочних продуктів, фруктів, овочів і менше солодощів, випічки й жирної їжі. Звичка їсти менше, вибираючи найбільш корисні й натуральні продукти — це запорука здоров'я та довголіття.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин