загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Низька фізична активність після перелому приводить до руйнування кістки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Низька фізична активність та м’язова маса після перелому стегна прискорюють процеси дегенерації кісток у пацієнтів.

«Як правило, після перелому стегна у пацієнтів спостерігаються значні зменшення фізичної активності, м’язової та кісткової сили, що помітно збільшує ризик повторних переломів», – каже доктор наук Туулі Суомінен, співробітник Gerontology Research Center, Faculty of Sport and Health Sciences at the University of Jyväskylä.

Зв’язок фізичної активності та м’язової маси із прискореною дегенерацією кісткової тканини після перелому стегна був вивчений у дослідженні the Gerontology Research Center and Faculty of Sport and Health Sciences at the University of Jyväskylä, Фінляндія.

Читайте також: Чи можна посивіти за одну ніч?

Всього у дослідженні взяли участь 81 особа старше 60 років, що були оперовані з приводу перелому стегна. Характеристики стегнової кістки досліджували за допомогою комп’ютерної томографії через 10 тижнів та 12 місяців після перелому.

Фізична активність на початкових етапах вимірювалась з урахуванням труднощів при ходьбі та за допомогою короткої батареї для фізичної працездатності (Short Physical Performance Battery, SPPB), яка включає звичну швидкість ходьби, вставання зі стільця та тести на рівновагу в положенні стоячи. М’язова маса (Lean body mass, LBM) оцінювалась за допомогою біоелектричного опору та показника загальної маси тіла.

Було встановлено, що щільність і міцність стегнової кістки зменшувалися протягом року після перелому, як на пошкодженій нозі, так і на іншій, здоровій кінцівці. Більш низький показник SPPB, труднощі при ходьбі та менший показник LBM були пов’язані зі більш вираженим зменшенням щільності та міцності кісток на обох ногах.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин