загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Прогулянки із собаками — найкращі «ліки» для людей похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Бути господарем собаки і кожен день виходити з нею на прогулянку — такий «рецепт» довгого життя прописують вчені з Великобританії всім літнім людям. Чотирилапий друг допоможе подолати зниження активності людини, яке неминуче приходить з роками.

Дослідники з University of Cambridge і University of East Anglia (UEA) виявили, що мати собаку і виходити з нею на прогулянки — це один із найбільш ефективних способів профілактики різних захворювань.

У дослідженні взяли участь 3000 людей похилого віку. Вони носили акселерометр — невеликий електронний пристрій, який постійно вимірював рівень фізичної активності людей протягом 7 днів. Дослідження показало, що ті, у кого є собака, активні в середньому протягом 30 хвилин на день — набагато більше, ніж очікували дослідники.

Читайте такожЯк вибрати хороший корм для тварин

Вчені говорять, що вірний спосіб збільшити активність людей похилого віку на відкритому повітрі — видавати собак за рецептом! Саме собака сприяє тому, щоб люди похилого віку виходили на прогулянку навіть в погану погоду, що покращує їхні настрій і здоров'я.

«Відомо, що рівні фізичної активності знижуються зі старінням. Ми виявили, що люди, які вигулюють собак, були фізично активні і загалом менше часу проводять сидячи», — розповів провідний автор дослідження д-р Ю-Цзи Ву.

Вчені помітили, що кожен день у залежності від погодних умов фізична активність учасників змінювалася. Вони були здивовані різницею між тими, хто вигулював собак, і рештою учасників.

Дослідники також пов'язали результати з погодними умовами, часом сходу і заходу, і виявили, що в холодну і сиру погоду багато хто мав тенденцію до спаду активності і проводив більше часу сидячи.

Проте люди, які вигулювали собак, набагато менше залежали від несприятливої ​​погоди, а рівень їхньої фізичної активності зазвичай був на 20% вище, ніж у тих, хто не мав домашніх тварин.

Як розповів керівник проекту професор Енді Джонс, дослідники були здивовані тим, що люди, які не мають собак, були набагато менш активними навіть у сонячні і теплі літні дні порівняно з господарями чотирилапих улюбленців, які гуляли навіть у найхолоднішу, сльотаву погоду і темний час доби.

У статті з Journal of Epidemiology & Community Health вчені роблять висновок: наявність собаки може мати значний потенціал для підтримки фізичної активності у літніх людей. «Бути фізично активним надзвичайно важливо. Фактично, у нас з'явилися докази, що це може знизити ризик розвитку ряду видів раку, включаючи рак грудей та кишечника», — кажуть вони.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин