загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Генетики з'ясували, чому деякі люди ніколи не товстіють

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені знайшли гени, що відповідають за стрункість.

Вчені кажуть, що знайшли відповідь на питання, чому при однаковому харчуванні деякі люди залишаються стрункими, а інші швидко набирають зайві кілограми. Уся справа в генах.

Результати дослідження свідчать про те, що є гени, які фактично гарантують своїм власникам стрункість.

Як підкреслюють дослідники, для деяких щасливчиків стрункість — це не результат правильного харчування і занять спортом, а генетична даність.

За останні кілька десятиліть дослідники знайшли сотні генів, які відповідають за схильність людини до повноти. Однак досліджень, присвячених генам, що відповідають за стрункість, проводилося набагато менше.

Читайте такожДіти успадковують свій інтелект більше від матері, ніж від батька — вчені

У ході дослідження вчені вивчили генетичні дані понад 1600 струнких і здорових мешканців Британії, з індексом маси тіла нижче 18. Також вчені вивчили дані 2000 чоловік, які страждають важкою формою ожиріння, і 10 400 осіб з нормальною масою тіла.

Учасники дослідження також повинні були відповісти на питання, що стосуються їх харчування і способу життя.

Як з'ясували вчені, у повних людей, як правило, виявлявся набір генів, які розташовують до повноти. У той час як у худих учасників дослідження не лише були відсутні гени, які призводять до швидкого набору зайвих кілограмів, або їх було значно менше, але і були присутні ті гени, які відповідають за здорову худобу.

"Не поспішайте з критикою"

Автор дослідження, професор Кембриджського університету Садаф Фарукі закликала не критикувати повних людей за нездоровий спосіб життя і переїдання.

"Це дослідження показує, що худі люди є худими, тому що в них менше тих генів, які сприяють повноті, а не тому, що вони ведуть правильний спосіб життя, як вважають деякі", — говорить Садаф Фарукі.

"Дуже легко робити висновки і критикувати людей за зайву вагу, але, як показують наукові дані, тут все набагато складніше. У нас значно менше можливостей контролювати свою вагу, ніж ми хотіли б думати", — говорить вона.

Вчені кажуть, що на наступному етапі дослідження вони спробують з'ясувати, яке саме поєднання генів гарантує здорову худобу.

Ще більш довгостроковим завданням учених є з'ясування того, як нові знання про гени, що відповідають за худобу, можуть допомогти в розробці нових методів схуднення.

Гени чи спосіб життя?

Коментуючи результати дослідження, професор дієтології в Королівському коледжі Лондона Том Сандерс сказав: "Це важливе і дуже добре проведене дослідження, яке підтверджує, що схильність до ожиріння є генетично обумовленою. Також дослідження показує, що худі люди генетично відрізняються від більшості людей".

Однак, за його словами, не варто поспішати пояснювати все "поганою" або "хорошою генетикою".

"У більшості випадків зайві кілограми накопичуються вже в дорослому житті — і пов'язані вони переважно з сидячим способом життя і надмірним споживанням висококалорійних продуктів", — додає Том Сандерс.

Як підкреслює експерт, третина жителів більшості країн залишаються стрункими і в зрілому віці.

"Часто зайва вага зумовлена генами, але є й інші фактори — спосіб життя, мікрофлора кишечника — все це теж впливає на вагу", — говорить він.

Лікарі підкреслюють, що, незалежно від того, якими генами вас наділила природа, здорове фізичне навантаження і розумну дієту ще ніхто не відміняв.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин