загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені виявили причини, через які з'являється гикавка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для появи гикавки є певні причини.

Питання про причини гикавки цікавить багатьох людей. Відомо, що за природних умов гикати може не тільки людина, але і деякі види тварин, що використовують легеневе дихання.

Характерними ознаками гикавки є повторювані судомні скорочення діафрагми і міжреберних м'язів поштовхоподібного характеру, що призводять до короткочасної затримки дихання, з перекриттям голосової щілини, у результаті чого і з'являється незвичайний звук.

За деякими даними таким чином організм бореться з накопиченим у порожнині шлунку повітрям, допомагаючи його виведенню. Так само вчені вважають, що викликає гикавку занадто швидке приймання їжі, у результаті якого відбувається подразнення блукаючого нерва, що проходить через отвір, через який проходить і діафрагма.

Читайте такожГрижа, гастрит чи апендицит: визнач причину болю в животі

Появі гикавки можуть передувати переїдання, здуття живота, різка зміна температури повітря, стреси, зловживання алкоголем. До появи спазмів діафрагми часто призводять різні порушення центральної нервової системи, деякі інфекційні процеси (енцефаліт, менінгіт та ін.), а також такі захворювання, як зоб, ларингіт, фарингіт, захворювання органів травлення, порушення обмінних процесів та ін.

Деякі вчені впевнені, що гикавка нам "дісталася" від амфібій, які для того, щоб дихати, повинні скорочуватися, омиваючи під час спазму свої зябра.

Для позбавлення від гикавки можна підняти руки вгору і потягнутися, затримавши на кілька секунд дихання. Деяким людям допомагає вживання холодної води, розсмоктування цукру-піску, шматочків черствого хліба та ін.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин