загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не переймайтеся здоровим харчуванням та сном: секрет довгого та щасливого життя від 105-літнього лікаря з Японії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лікар Шіґеакі Хінохара, який був засновником сучасної японської медицини й людиною, яка зробила цю країну світовим лідером в довголітті, часто практикував те, що радив іншим.

 

В інтерв’ю виданню Japan Times він дав кілька основних рекомендацій, дотримуючись яких кожен зможе прожити довге та щасливе життя.

Одна з них говорить: не йдіть на пенсію, а якщо вам потрібно це робити, то підіть набагато пізніше, ніж це передбачено законом.

В інтерв’ю він пояснив, що час виходу на пенсію в Японії був встановлений у віці 65 років, коли середня тривалість життя становила 68. Тепер люди живуть набагато довше – середня тривалість життя в країні вранішнього сонця станом на 2015 рік становила майже 84 роки – і тому люди повинні йти на відпочинок значно пізніше.

Навіть за кілька місяців до своєї смерті, пише The New York Times, Хінохара продовжував лікувати пацієнтів, вів книгу з планами на наступні п’ять років та працював по 18 годин в день. Йому було 105 років.

“Він вважав, що життя – це внесок, тому у нього була ця неймовірна жага допомагати людям, прокидатися рано вранці й робити щось надзвичайне для інших. Це те, що рухало ним і утримувало в житті. Також у нього завжди були плани на сьогодні, завтра і найближчі п’ять років” – розповів  Кавагучі, який вважав Хінохару своїм наставником.

Читайте такожНайвеселіший спосіб подовжити собі життя. Що потрібно мозку?

Інші рекомендації довгожителя щодо життя: менше переймайтеся тим, як добре поїсти або поспати, а більше веселіться.

“Ми всі пам’ятаємо, як були дітьми, коли ми веселилися, ми часто забули поїсти чи поспати. Я вважаю, що ми теж можемо зберегти ці звички у дорослому житті. Не втомлюйте тіло багатьма правилами, такими як обідній час і час сну”.

Якщо ви хочете жити довго, не набирайте зайвої ваги 

“На сніданок я п’ю каву, стакан молока і трохи апельсинового соку зі столовою ложкою оливкової олії. Оливкова олія відмінно підходить для артерій і робить шкіру здоровою. На обід – молоко і кілька штук печива, або взагалі нічого, коли я занадто зайнятий, щоб поїсти. Я ніколи не зголоднію, тому що завжди зосереджений на своїй роботі. Вечеря – овочі, трохи риби і рису і два рази в тиждень – 100 г пісного м’яса”.

Не потрібно сліпо виконувати те, що говорить ваш лікар. “Коли лікар рекомендує пройти тест або зробити операцію, запитаєте, чи запропонує він, щоб його рідні зробили таку ж процедуру. Всупереч поширеній думці, лікарі не можуть вилікувати всіх і від усього. Тому навіщо завдавати непотрібний біль хірургією? Я думаю, що музика і терапія з тваринами можуть допомогти більше, ніж вважають багато лікарів”.

Щоб перемогти біль, отримуйте задоволення

“Біль – загадкова, а веселощі – кращий спосіб її забути. Якщо у дитини болить зуб, і ви починаєте гратися разом з нею, вона відразу забуває про біль. Лікарні повинні задовольняти основну потребу пацієнтів: ми всі хочемо веселитися. У Сент-Люка є музична і тваринна терапія, а також художні заняття”.

Завжди піднімайтеся сходами і несіть свої речі. “Я переступаю дві сходинки за раз, щоб мої м’язи рухалися”.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин