загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шийний спондильоз: біль у кістках шиї, який часто нападає на людей похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Шийний спондильоз: біль у кістках шиї, який часто нападає на людей похилого віку

Чим старше стаєш, тим більше проблем або захворювань ти можеш зазнати, одним з яких є шийний спондильоз. Можливо, ви його рідко чуєте, але виявляється, проблему болю та болю в шиї відчувають багато літніх людей.

Що таке шийний спондильоз?

Шийний спондильоз - це стан, при якому зношуються кістки, диски та шийні суглоби через вплив віку чи старіння. По мірі дорослішання диски в шийних хребцях стискаються, втрачають рідину і стають жорсткими, викликаючи шийний спондильоз.

Шийний спондильоз або його ще називають шийним остеоартритом, може викликати біль і скутість у шиї у деяких людей. Однак, можливо, не всі відчують ці симптоми.

У рідкісних випадках ця проблема шийних хребців може також викликати нервові спазми. Це може викликати у вас біль, поколювання і оніміння в руках, поколювання і оніміння в ногах, втрату координації, утруднення ходьби та втрату контролю над сечовим міхуром або кишечником.

За даними клініки Майо, понад 85% людей похилого віку (старше 60 років) відчувають стан шийного остеоартриту. У міру дорослішання шийний остеоартрит може погіршитися.

Що викликає шийний спондильоз?

По мірі дорослішання організм відчує наслідки старіння. У тому числі шийних хребців, які можуть відчувати зношення суглобів та тканин. Деякі зміни шийних хребців можуть виникнути і спричинити шийний спондильоз, такі як:

  • Диски, які діють як подушки між кістками, можуть скорочуватися і починати сохнути. Таким чином, дозволяючи кістки шиї труться один про одного.
  •  
  • Опуклі диски (грижі). Чим старше ви, тим більше шанси на те, що кістки можуть тріснути і спричинити випинання дисків. Це може призвести до стискання спинного мозку та нервових корінців.
  •  
  • Утворення кісткової шпори (додаткової кістки). Дегенерація диска може призвести до того, що хребет виробляє додаткову кістку для зміцнення хребта. Однак іноді ця зайва кістка може здавити спинний мозок і нерви.
  •  
  • Зв’язки (тканини, що з'єднують кістку з кісткою) стають жорсткими. Це може статися з віком. Таким чином, роблячи шию менш гнучким.

Крім того, через вік шийний спондильоз може виникнути і через інші фактори. Факторами ризику виникнення шийного спондильозу можуть бути генетичні фактори, травми шиї, робота, яка чинить зайвий тиск на шию, звички, які часто рухають шию, і куріння.

Як можна лікувати біль у шиї?

Якщо у вас виникають раптові оніміння або поколювання в плечах, руках або ногах, ви відчуваєте втрату контролю над сечовим міхуром і кишечником, потрібно негайно звернутися до лікаря. Це симптом шийного спондильозу.

Лікар надасть лікування та ліки, які допоможуть зменшити біль та зменшити ризик постійного пошкодження. Запуск фізичної терапії також може допомогти розтягнути м’язи шиї та плечей, тим самим допомагаючи зняти біль.

Якщо стан шийного спондильозу все ще легкий, ви також можете зробити такі дії, як описано нижче, щоб допомогти його лікувати.

  • Регулярно займайтеся фізичними вправами, як ходьба або плавання
  •  
  • Стисніть холод або зігрійте шию, щоб полегшити біль у м’язах
  •  
  • Використовуйте зручну подушку під час сну
  •  
  • Уникайте великого руху на шиї або навантаження великої ваги на шию

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин