загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

108-річна прикарпатка пережила дві війни, голод і втрату близьких - довгожителька поділилася неймовірним секретом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як старенька живе в наші дні

Найстарішій жінці Івано-Франківщини 13 травня виповнилося 108 років. Про це розповіли у виданні "Суспільне".

Повідомляється, що 108-річна мешканка села Печеніжин Коломийського району Пелагея Козьменко пережила дві війни, голод, втратила рідних і житло. В даний момент вона є найстаршим мешканцем Івано-Франківської області.

Жінка працювала з 1925 року (з 13 років). Вона оббивала меблі папером, шила килими, фіранки, а також займалася творчою діяльністю. При цьому вона завжди встигала зробити домашні справи.

Фото з архіву Палагеї Козьменко,: Суспільне

В молодості сільська рада відправила Пелагею у Львів навчатися на акушерку. Після навчання вона повернулася назад.

"Прийшли росіфни і взяли мене, щоб була нянею у маленьких дітей. Мене змусили піти, але як були пологи у кого – то мене відпускали" - розповіла Пелагея.

Кілька років Пелагея шила одяг для членів УПА, за що її посадили до в'язниці в Коломиї, де вона пережила дві доби катувань. За неї заступилася дружина нквдиста і попросила чоловіка, щоб він відпустив Пелагею.

Під час голоду жінка намагалася допомагати не тільки своїй родині, але й чужим дітям. 

Сім'я у Палагеї невелика — один син, двоє онуків і двоє правнуків і проправнуків. Жінка сама займається готуванням і прибиранням, однак прання залишає на невістку.

“Я пару років вирощувала квіти. Їх продавала й досі дожила. Вже десять років квіти не продаю, а, може, і більше. Вже я не можу” - додала Пелагея Козьменко.

За словами її сина, Любомира Козьменко, секрет довголіття жінки полягає в тому, що вона вживала лише натуральні продукти, пила лісові трави, заварювала чай і вживала багато меду.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин