загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стаціонарне лікування в Україні: що зміниться

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З нового року українці зможуть отримати більше полуг а на їх медикаментозне лікування та реабілітацію виділяють до 13 тис грн.

 Pixabay

Національна служба здоров'я у 2021 році планує втричі підняти базову ставку для надання безоплатної медичної допомоги. Про це 4 липня на брифінгу повідомила очільниця НСЗУ Оксана Мовчан.

“Плануємо збільшити в 3 рази базову ставку для надання безоплатної медичної допомоги. Піднімемо її з 4 тисяч до 13 тисяч гривень”, - сказала голова НСЗ України.



Станом на серпень 2020 року НСЗУ уклала декларації із 1084 медзакладами, які надають українцям допомогу в стаціонарі. 843 із них мають право проводити операції. За квітень-липень 2020 року їм уже виплатили 10 млрд грн фінансування.

Це означає, що пацієнт, який звернувся до такого медзакладу за направленням лікаря, самостійно чи був доправлений до стаціонару медиками “швидкої”, має право безкоштовно пройти необхідні інструментальні та лабораторні обстеження, отримати знеболення та медикаментозну терапію. З таких пацієнтів не візьмуть кошти за проведення хірургічних операцій, анестезію, післяопераційний моніторинг, знеболення та подальшу медикаментозну терапію, цілодобовий лікарський та медсестринський догляд, реабілітацію в гострому періоді, витратні матеріали, харчування.

Однак, Оксана Мовчан зауважила, що безоплатно у стаціонарі можна буде отримати ті ліки, які заклад отримує через централізовані державні закупівлі.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин