загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Після початку медреформи українці почали платити за лікування більше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Упродовж проведення медреформи значно зросли витрати на лікування з кишені пацієнтів

У своєму інтерв’ю GreenPost  медичний експерт Дмитро Підтуркін, засновник Української медичної експертної спільноти, сказав, що, попри задекларовану мету медреформи Уляни Супрун, українці з її початком почали витрачати на своє лікування значно більше.

У цьому можна переконатися, зайшовши на сайт Держстату і в розділі «Кінцеві споживчі витрати домашніх господарств за цілями» подивившись рядок «Охорона здоров’я». Выдтак можна побачити, що у 2016 році, коли Уляна Супрун очолила МОЗ, домогосподарства витрачали на медицину 87 млрд грн, а у 2019 році витрати домогосподарств склали 167,5 млрд грн.

«Тобто з 2016 по 2019 роки ми зі своєї кишені практично вдвічі збільшили витрати на медицину, – говорить Дмитро Підтуркін. –

Люди стали платити більше, а держава менше.

 І це платять переважно ті, хто має важкі захворювання, хто через ці реформи змушений був закупляти ліки, тому що два роки були дірки з постачанням ліків. Через переведення   закупівлі ліків на міжнародні організації, які згідно з аналізом Рахункової палати здійснювали постачання в середньому через 20 місяців після отримання попередньої оплати з держбюджету. Це ті, хто зараз змушений оплачувати в приватних лабораторіях аналізи тощо».

Експерт вважає, що саме цей чинник спричинив те, що, крім деяких категорій медиків, яким різко збільшилося фінансування,

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

 

Джерело:
До списку новин