загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені знайшли зв’язок між швидкістю старіння і дитинством

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди, які пережили в дитинстві насильство, більш схильні не тільки до психоневрологічних розладів протягом життя, а й інших захворювань, включаючи діабет і рак, а також захворювань, що впливають на швидкість старіння. Про це йдеться в роботі дослідників зі Стенфорда і Гарварда, опублікованій на сайті Американської психологічної асоціації.

Дослідження вчених показало, що діти, які перенесли травму в результаті жорстокого поводження або насильства, проявляють ознаки біологічного старіння швидше, ніж ті, хто ніколи не зіштовхувався з такими проблемами.

У своєму дослідженні вчені оцінили три ознаки біологічного старіння — раннє статеве дозрівання, клітинне старіння і зміни в структурі мозку. Виявилося, що наслідки так званої дитячої травми були пов’язані з усіма трьома ознаками.

«Наше дослідження показує, що досвід насильства може прискорити старіння організму на біологічному рівні, що дозволяє пояснити цей взаємозв’язок», — заявила співавтор дослідження Кеті Маклафлін.

Вчені проаналізували майже 80 досліджень, в яких взяли участь понад 116 тисяч осіб, окремо розглянувши дві категорії несприятливої ​​обстановки в дитинстві: жорстоке поводження і насильство, а також відсутність турботи і бідність.

«Ті, що пережили насильство або жорстоке поводження в дитинстві, швидше досягали статевого дозрівання, а також мали ознаки прискореного старіння на клітинному рівні. Навпаки, діти з бідних сімей або без належної батьківської турботи не проявляли ознак раннього старіння», — йдеться в аналізі.

Уточнюється, що в дослідженнях розглядалося прискорене старіння у дітей і підлітків у віці до 18 років.

«Переконливі докази прискореного старіння в такому юному віці свідчать, що ці біологічні механізми приводяться в рух дуже рано», — пояснила Маклафлін.

Раніше в університеті Нагоя в Японії вчені змогли довести зв’язок між сміхом і здоров’ям у літньому віці. Також повідомлялося, що біологи знайшли спосіб керувати старінням. А раніше вчені вперше омолодили клітини людини.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин