загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як виявити небезпечну пальмову олію в сметані, сирі та морозиві: провокує атеросклероз і онкологію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Як визначити пальмову олію в сирі, сметані, морозиві.

Пальмову олію отримують з плодів і листя олійної пальми. Продукт надзвичайно дешевий, однак дієтологи застерігають, що він досить небезпечний для організму людини. Пальмовий жир при вживанні у їжу не засвоюється повністю, а перетворюється в щось на зразок пластиліну і накопичується на стінках судин, провокуючи атеросклероз, порушення в обміні речовин і онкологію.

Рослинний жир істотно здешевлює собівартість продукту, тому широко використовується виробниками при виготовленні молочних продуктів і в кондитерському виробництві. Як в домашніх умовах визначити якість молочних продуктів і виявити в них наявність пальмової олії?

Пальмова олія в молочних продуктах

Сир і сметана. Оскільки молочні жири плавляться при температурі 28-32 °C, то пальмова олія залишає у роті відчуття жирної плівки. Якщо при кімнатній температурі залишити сир на тарілці і він покриється жовтою скоринкою, але при цьому не змінить ні смак, ні запах, то, найімовірніше, він пальмовий. Натуральний почне прокисати.

Морозиво. Залиште морозиво лежати просто на тарілці. Натуральний продукт стане м'яким і зберігаючи форму, розтане. А ось рослинний буде довго танути, а потім перетвориться в напівпрозору рідину. 

Сир. Твердий сир з додаванням рослинного жиру легко визначити за характерним мильним присмаком. Якщо скибочка занадто пружна і наче гумова при розжовуванні або, навпаки, кришиться при нарізці (крім пармезану), то у ньому присутня пальмова олія. На відкритому повітрі підробка швидко обвітрюється і тріскається. Фальсифікований продукт під сонячним промінням стане більш щільним, а на його поверхні проступлять краплі олії.

Вершкове масло. Підроблене масло буде в'язнути на зубах, залишаючи на язику жирний наліт. А справжнє м'яко розтане. При кімнатній температурі натуральне масло розм'якне, масло з додаванням рослинного жиру залишиться твердим. Якщо кинути шматочок вершкового масла на теплу сковороду: натуральне розтане, а на поверхні залишаться білі плівки і пластівці. Рослинне ж при плавленні перетвориться в однорідну рідину. 

Крім того, слід уважно читайте етикетку продукту. Написи "сирний продукт", "сирок", "згущене молоко", "сметанка" вже повинні насторожити, як і ціна. Натуральний і якісний товар не може коштувати занадто дешево.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин