загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як можна повернути неякісні ліки в аптеку: роз’яснення Мін’юсту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Мін’юсті розповіли, хто має право повернути чи обміняти неякісні ліки

Під час придбання будь-яких лікарських препаратів в аптеці покупець фактично укладає договір роздрібної купівлі-продажу. Разом із цим виникають права та обов’язки, що передбачені нормами цивільного законодавства України. Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

Відповідно до українських законів, продаж громадянам неякісних лікарських засобів або таких, термін придатності яких минув, або на які відсутній сертифікат якості, що видається виробником – заборонений.

Відзначимо, що повернути можна лише лікарські засоби та медичні вироби неналежної якості, надавши розрахунковий документ на їхнє придбання (відповідно до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг"). Споживач має право просити повернути сплачені за ліки гроші або ж замінити препарат на аналогічний.

Факт неналежної якості лікарського засобу чи медичного виробу підтверджується такими документами:

висновком щодо якості лікарських засобів, виданим підпорядкованою лабораторією територіального органу Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та/або уповноваженою лабораторією;

- розпорядженням Держлікслужби щодо заборони обігу лікарського засобу.

Якщо у вас виникнуть сумніви щодо якості ліків, то Мін’юст радить звертатися до Департаменту контролю якості лікарських засобів Держлікслужби.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

 

Джерело:
До списку новин