загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені з'ясували, як харчування впливає на смертність від коронавірусу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дієта, багата вітамінами і антиоксидантними речовинами, сприяє формуванню адекватного імунітету.

Рівень смертності від коронавірусу залежить від національних особливостей харчування. Таке припущення озвучили вчені міжнародного колективу під керівництвом Жана Буске з клініки берлінського Університету імені Гумбольдта.

Дослідники проаналізували дані Університету Джонса Гопкінса і з'ясували, що серед країн Європи найбільш низький рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччини та Фінляндії. Там це значення не перевищує 4%.

При цьому найбільш високі показники смертності (від 10%) в Бельгії, Франції, Італії та Великій Британії.

Вчені припустили, що деякі продукти, які люди вживають в цих країнах, наприклад, кисломолочні продукти і квашена капуста, можуть впливати на рівень летального результату від Covid-19.

Сира або квашена капуста відноситься до продуктів із сильною антиоксидантною дією або активністю проти АСЕ2 (білок - "точка входу" SARS-CoV-2 в клітку). Капусту в основному споживають в європейських країнах з низьким рівнем смертності, а також в Кореї та на Тайвані.

Лікар-дієтолог Наталія Пугачова висловила думку, що кисломолочні продукти запускають процес виділення сечової кислоти, також вони сприяють нормалізації як ліпідного, так і вуглеводного обміну, забезпечуючи організм кальцієм і вітаміном D, що допомагають в боротьбі з вірусом.

У свою чергу, експерт з профілактичної та реабілітаційної дієтології Юлія Чехоніна зазначила, що прямого впливу харчування на перебіг Covid-19 бути не може, оскільки жоден, навіть найкорисніший продукт харчування, не має противірусної активності. Водночас харчування може впливати на імунітет, від якого залежить сприйнятливість до інфекції.

Експерти також зазначили: для того, щоби харчування впливало на імунну систему, потрібно дотримуватися певного раціону впродовж декількох років. В цілому, дієта, багата вітамінами і антиоксидантними речовинами, сприяє формуванню адекватного імунітету, підтримці здорової ваги і може бути фактором одужання, а також сприятливого перебігу і коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, лікарі з лікарні в Неймегені (Нідерланди) з'ясували, що нестача вітаміну К може спровокувати важкий перебіг коронавірусної інфекції, а його достатня кількість, навпаки, може стати захистом від летального результату.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин