загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Україну насуваються чотири штами грипу: перша хвиля буде в жовтні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В уряді розповіли, кому дістануться безкоштовні щеплення, а хто зіткнеться з дефіцитом.

Відразу чотири штами вірусу грипу йдуть до українців в цьому сезоні. Добереться недуга до нашої країни в жовтні. У минулому році захворіли майже п'ять мільйонів людей. Зараз грип буде особливо небезпечним – через епідемію коронавируса. Медики настійно радять робити щеплення, щоб захиститися. Чи є вже вакцина?

Киянка Марина Демидова раніше не вірила в ефективність вакцин проти грипу. Але два роки тому все ж зробила щеплення:

"Три роки тому ми з родиною вирішили вперше зробити щеплення від грипу. Ми провакцинованими і дійсно не хворіли. Рік тому я вирішила провакцинуватися, купила вакцину в аптеці і пішла до сімейного лікаря, теж провакцинована була і повз грипу пройшла. В цьому році я не збираюся змінювати традицію і чекаю вакцину".

Грип, ймовірно, накриє Україну двома хвилями. Перша буде в кінці жовтня, друга – в січні. Чекають пришестя чотирьох штамів. Проти двох типів А і двох В вакцину виробляють за кордоном. У Міністерстві охорони здоров'я вже ведуть переговори з Францією, Нідерландами, Південною Кореєю і Китаєм.

"Держава хоче закупити вакцину від грипу, але попит на цю вакцину дуже-дуже великий на світовому ринку. Він пов'язаний з тим, що у нас епідемія і COVID-19. І так само очікуються хвилі грипу в інших країнах. Кількість вакцини, яка надійде на ринок України становить понад 600 тисяч доз", – Сергій Литовка, керівник експертної групи з імунопрофілактики Деректората громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Безкоштовно будуть прищеплювати тих людей, чиї професії знаходяться в групах ризику. Це медики, педагоги і військові. В уряді підрахували – потрібно закупити додатково ще 1,5 мільйона доз. Але подбати про вакцинацію варто всім, говорять імунологи. Симптоми грипу та коронавируса часто схожі. А імунний парасольку дозволить уникнути одного з захворювань. І кому-то це збереже життя.

"Обов'язково прищеплюються люди, які мають хронічні захворювання серцево-судинної системи, легеневої системи, цукровий діабет, люди з ожирінням, обов'язково прищеплюються вагітні", – пояснять Алла Волоха, завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені Шупика.

Ефективність вакцини становить близько 80%. І навіть якщо грип або ГРВІ наздожене вас під час осінньо-зимового сезону – перебіг хвороби буде нескладним.

А тим часом лікарі України готуються до жорсткого епідсезону, адже грип в парі з коронавірусів стане агресивнішим. Так само медики нагадують, що вакцина починає діяти через тиждень і виробляє імунітет на дев'ять місяців. Тому повторювати щеплення потрібно кожен сезон.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин