загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як вибрати препарати кальцію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В аптеках ви знайдете різноманітні препарати кальцію. Вибір між тим чи іншим буде залежати від ваших потреб. Тому спочатку необхідно проконсультуватися з лікарем.

Іноді для покращення споживання цієї поживної речовини потрібно приймати препарати кальцію. Недостатнє споживання кальцію може спровокувати передчасний остеопороз, особливо у жінок, які досягли менопаузи.

Зазвичай засвоєння кальцію пов’язане з рівнем вітаміну D, тому важливо підтримувати значення обох поживних речовин у межах рекомендованих рівнів. Однак певні продукти можуть перешкоджати засвоєнню харчового кальцію, зокрема клітковина.

Щоб забезпечити споживання цього мінералу, вдалий вибір – спробувати добавки. Однак не всі препарати однакові, саме тому вам потрібно знати, який вибрати, відповідно до ваших потреб.

Кальцій є основою здоров’я кісток

Молочні продукти, а також зелені овочі містять кальцій. Однак їх споживання недостатньо завжди, щоб отримати рекомендовані добові кількості.

Цей мінерал безпосередньо пов’язаний зі здоров’ям та функціональністю кісток. Молочні продукти та листяні зелені овочі багаті на кальцій. Однак бувають ситуації, коли раціон бідний. В ідеалі вам треба споживати п’ять порцій фруктів і овочів і кілька порцій молочних продуктів на день, оскільки це знижує ризик розвитку дефіциту кальцію.

Які є препарати кальцію

Є різні види добавок кальцію. Щоб вибрати ту чи іншу, корисно знати про свої потреби.

Найпоширенішою безрецептурною добавкою є карбонат кальцію. Це порівняно недорогий засіб, який можна легко дістати. Часто його випускають у таблетках або жувальних таблетках, які містять близько 200 мг кальцію.

Тим часом, найпоширеніша добавка за рецептом – цитрат кальцію. Препарати за рецептом дорожчі, але вони також мають кращу швидкість поглинання. Їх здебільшого приймають люди з низьким рівнем шлункової кислоти, що може перешкоджати засвоєнню карбонату кальцію.

Окрім цих двох типів, ви також можете знайти в аптеках лактат кальцію, фосфат кальцію та глюконат кальцію. Однак вони містять менше кальцію, ніж перші два, про які ми згадували.

Що стосується вибору препарату кальцію, важливо обрати той, який містить на етикетці слово «очищений». Краще уникати продуктів, виготовлених з нерафінованої оболонки устриць, кісткової муки або доломіту, оскільки вони можуть містити сліди важких металів.

Як збільшити споживання кальцію

Якщо ви хочете збільшити споживання кальцію, необхідно розглянути кілька рекомендацій. По-перше, спочатку потрібно отримати консультацію лікаря. Потім варто поступово збільшувати дозу добавки. Окрім того, доцільно розподіляти дозу протягом дня. Так ви запобігаєте кишковим побічним ефектам.

Окрім того, зазвичай поєднують споживання кальцію зі збільшенням споживання вітаміну D. Це можна зробити, безпечно піддавшись впливу сонця, збільшивши споживання яєць та синьої риби або за допомогою препаратів, багатих на цю поживну речовину.

Заходи безпеки щодо споживання кальцію

Найгіршими побічними ефектами, які є наслідком надмірного споживання кальцію, можуть бути камені в нирках. Цей стан проявляється не у всіх, а у тих людей, які схильні до цього розладу.

Надмірне споживання кальцію також може перешкоджати засвоєнню інших поживних речовин, таких як залізо, цинк, магній та фосфор. З цієї причини ніколи не можна перевищувати рекомендовані добові дози.

Якщо ви спожили занадто багато кальцію або страждаєте від побічних ефектів від його споживання, вам необхідно збільшити споживання рідини та продуктів, які містять значну кількість клітковини, щоб обмежити його всмоктування.

Висновок

Якщо ви не отримуєте достатню кількість кальцію зі свого раціону, можливо, доведеться вдатися до препаратів. Серед різних форм в аптеках важливо вибрати ту, яка відповідає вашим потребам.

Однак важливо збільшувати дозу поступово, щоб запобігти прояву побічних ефектів. Нарешті, можна поєднувати препарати кальцію з добавкою вітаміну D для його максимального всмоктування та біодоступності. У всіх випадках бажано проконсультуватися з лікарем або дієтологом, перш ніж приймати будь-яку добавку, щоб вони змогли оцінити ваші потреби та визначити правильну дозу.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин