загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Молодійте з кожним словом! Про несподіваний для багатьох ефект від читання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Науковці кажуть, що читання здатне пригальмувати старіння мозку.

Читати — корисно для здоров’я!

— Учені Стенфордського університету виявили, що вдумливе читання спонукає до багаторазового посилення активності головного мозку, прискорення когнітивних процесів. Науковці спостерігали за активністю мозку людей, які читають, на апараті МРТ, і дослідили, що в процесі читання збільшується кількість білої рідини у півкулях головного мозку. Вона забезпечує взаємозв’язок між різними ділянками нервової системи й це дозволяє координувати всю роботу нашого організму, — каже кандидат психологічних наук Євген Заїка, професор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. — А ще апарат МРТ показав: при читанні кров активно надходить саме в ті мозкові зони, які відповідають за концентрацію уваги й пізнання. Тому людина, яка регулярно читає, має кращі пам’ять, навики пошуку потрібної інформації та швидкого її сприйняття.

— Читання допомагає вберегти мозок від старіння, — каже Олег Кришталь, нейрофiзiолог, академiк Нацiональної академiї наук України. — Один із чи не найсумніших проявів старості — це втрата пам’яті, інтелекту. Цей процес прискорюється, якщо мозок бездіє. У нашому мозку “сплять” безлiч нейронiв. І саме при читанні ці електрично збудливі клітини, що обробляють та передають інформацію, активізуються. І старіння мозку пригальмовується.

Тому й важливо — не зупинятися у пошуку нової інформації, постійно тренувати, напружувати мозок, читаючи та аналізуючи прочитане.

— Як багато слід читати?

— Важливо читати щодня. І пам’ятати: мова не про кількість прочитаних сторінок, а про аналізування прочитаного.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин