загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

4 види продуктів, які можуть викликати харчове отруєння в літньому віці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хвороби харчового походження від хвороботворних мікробів становлять велику небезпеку з віком.

Захворювання кишечника від того, що ви їсте, є неприємним в будь-якому віці, але чим старшими ви стаєте, тим вищі ставки.

“Люди похилого віку більш схильні до важких захворювань від харчового отруєння, через які вони можуть потрапити в лікарню”, – говорить Патриція Гріффін, доктор медичних наук, керівник відділу епідеміології кишкових захворювань CDC. – Майже половина людей старше 65 років з підтвердженим захворюванням харчового походження, викликаним сальмонелою, Campylobacter, лістерією або кишковою паличкою, в кінцевому підсумку госпіталізовані”.

Ось 7 типів продуктів, які можуть викликати кишкові захворювання.

1. Курка, яловичина, свинина і індичка

Недостатнє приготування і перехресне забруднення – два найбільших ризики, пов’язаних з м’ясом. Мийте руки, тримайте сире м’ясо подалі від інших інгредієнтів, готуйте курку, яловичину, свинину і індичку при безпечній температурі. Ігноруйте рецепти, в яких сире м’ясо рекомендується промивати водою. Така практика не робить вашу їжу безпечнішою, а бризки води можуть поширювати мікроби з сирого м’яса на інші продукти, посуд і поверхні. Завжди стежте за тим, щоб м’ясо було достатньо просмажене.

2. Фрукти і овочі

Продукт може збирати мікроби де завгодно по шляху, від ферми, де він був вирощений, до магазину, де він був проданий – навіть з вашої кухонної стійки, коли ви принесете його додому. Правильна промивка – запорука безпеки. До і після приготування будь-яких продуктів мийте руки теплою водою з милом не менше 20 секунд. Перед приготуванням або їжею зріжте всі пошкоджені або забиті ділянки.

3. Морепродукти

Вібріони – бактерії, що мешкають в морській воді. Вони можуть викликати інфекцію, яка називається вібріозом, яка становить значний ризик для здоров’я людей старше 65 років. Вони також можуть містити норовірус, який може викликати у людей похилого віку симптоми діареї.

4. Паростки

Вживання в їжу сирих або злегка приготованих проростків будь-якого виду: люцерна, маш або конюшина, може призвести до харчового отруєння шкідливими мікробами. Причина в тому, що оскільки насіння (вирощене в теплих і вологих умовах) забезпечує паростки поживними речовинами, вони також стимулюють ріст бактерій. Так як він проростає, не тільки паросток росте, але й успішно ростуть бактерії».

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин