загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Антитіла до коронавірусу атакують не вірус, а людину — дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Перевірили 52 пацієнта, які під час хвороби перебували в тяжкому або критичному стані.

Щоб заблокувати будь-яку інфекцію, імунна система виробляє антитіла. Така ж історія і з вірусом SARS-CoV-2. І тема антитіл до нього уже нашуміла не раз і з різних боків. Схоже, цей механізм дає збій, причому часто: після COVID-19 у людей знаходять антитіла, які атакують власний організм, пише The New York Times.

Закономірність виявили вчені з американського Університету Еморі. Результати дослідження опубліковані як препринт, тобто статтю ще не рецензували незалежні експерти і не публікували наукові журнали. Але фахівці сказали, що у авторів роботи хороша репутація, а головне - в результатах немає нічого несподіваного.

В Університеті Еморі перевірили 52 пацієнта, які під час хвороби перебували в тяжкому або критичному стані. Аналізи показали, що майже у половини з них були підвищені рівні антитіл до речовин з ядер власних клітин, причому частіше це спостерігалося у тих, хто хворів особливо важко.

Інші віруси теж викликають вироблення аутоантитіл. Через інфекції клітини гинуть, їх вміст потрапляє до імунної системи - іноді вона плутає білки людини та інші речовини з чужинцями і "піднімає караул".

Аутоантитіла досить просто виявити в крові, тому вчені зможуть розібратися, наскільки часто вони зустрічаються при COVID-19. Можливо, на шкідливі антитіла подіють існуючі ліки від аутоімунних захворювань. Але також не виключено, що ці антитіла  залишаються надовго, а то і назавжди. Тоді у перехворілих можуть залишитися хронічні проблеми зі здоров'ям.

Коронавірус та його стрімке поширення потребують все більше досліджень. Зокрема тих, які стосуються появи природного імунітету, вакцинації та взаємодії природного імунітету та щеплення. 

Наразі, відомо про нове дослідження, яке  розвіює оптимістичні сподівання на досягнення природного імунітету без щеплення. Науковці Імперського коледжу Лондона вивчили аналізи 365 тисяч людей і виявили ознаки того, що здобутий імунітет з часом зникає.

Відповідь, як довго  зберігається імунітет у тих, хто перехворів на COVID-19, також  залежить від багатьох факторів.

Наприклад, від віку, як свідчить дослідження Імперського коледжу Лондона: в осіб, старших за 75 років, значно швидше зменшується концентрація антитіл в організмі, ніж у молодих людей.

Крім того, утворення антитіл залежить від ступеню тяжкості захворювання. Чи зберігається імунітет упродовж місяців, чи лише тижнів, залежить від людини, яка була інфікована.

У той же час науковці Гарвардської медичної школи та Університету Торонто, встановили, що найвищу концентрацію антитіл можна було помітити через два-чотири тижні після перенесеної хвороби. Після цього антитіла починали зникати. Таким чином, запитання про тривалість імунітету до нового коронавірусу поки що залишається без відповіді.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин