загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вік – не бар'єр для схуднення. Люди старше 60 років можуть боротися проти ожиріння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пацієнти з ожирінням старше 60 років можуть схуднути на таку ж кількість кілограм, як і молодші за них люди, змінивши лише спосіб життя.

Про це повідомляє ресурс Science daily, посилаючись на нове дослідження Університету Уоріка та університетських лікарень Ковентрі та Уорікшир.

Дослідники сподіваються, що їх результати допоможуть виправити поширені в суспільстві помилкові уявлення про ефективність програм схуднення у людей похилого віку.

У дослідженні взяли участь 242 пацієнтів, які відвідували службу з питань ожиріння у період між 2005 і 2016 роками. Вчені порівняли дві вікові групи: до 60 років та 60-78 років.

Фокусом дослідження стала кількість кілограмів, яку учасники втратили за час дослідження. Тому всім пацієнтам вимірювали масу тіла до та після зміни споспобу життя.

Дослідники виявили, що статистично показники втрати ваги були рівноцінними: люди віком від 60 років і старше, у середньому зменшували свою масу тіла на 7,3%. Люди до 60 років – на 6,9%.

Обидві групи проводили однакову кількість часу під наглядом служби з питань ожиріння: в середньому 33,6 місяця для тих, хто старше 60 років, і 41,5 місяця для тих, хто молодше 60 років.

Програма базувалась на зміні дієти, психологічній підтримці та заохоченні до фізичної активності.

Дослідник Томас Барбер наголошує: "Вік не повинен бути перешкодою до боротьби з ожирінням. Замість того щоб перешкоджати літнім людям брати участь в програмах по зниженню ваги, ми повинні заохочувати їх до участі у цьому процесі. В іншому випадку ми ризикуємо і далі незаслужено нехтувати ними через соціальні помилки ейджизму".

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин