загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому побічні ефекти від вакцини проти COVID-19 – це добре – пояснює імунолог

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 2021 році сотні мільйонів людей вакцинуватимуться проти SARS-CoV-2. Однак, отримання цих вакцин, швидше за все, призведе до побічних ефектів, наприклад, нудоти.

Так імунолог Метью Вудрафф вважає, що це добре, адже незначні побічні ефекти набагато краща перспектива, ніж тривала хвороба чи смерть. Свою думку він пояснив у статті для ресурсу The Conversation

Як працює наша імунна система

Імунна система використовує складний набір датчиків, щоб зрозуміти, яку небезпеку несе паразит, вірус чи бактерія. Так датчики можуть відрізнити вірус SARS-CoV-2 від паразита, наприклад, від стрічкових черв’яків.

У відповідь на визначену небезпеку активуються спеціалізовані механізми імунної системи для знешкодження загрози.

Вакцини діють шляхом введення безпечної версії збудника в імунну систему людини. Так імунна система пам’ятає про минулі зустрічі з небезпекою та реагує ефективніше, якщо знову побачить того самого збудника.

Однак збудник залишається в пам'яті імунної системи лише в тому випадку, якщо вакцина має достатньо сигналів небезпеки, щоб запустити імунну відповідь.

Так потреба імунної системи відчути небезпеку, перш ніж реагувати одночасно і надзвичайно важлива, і проблематична. Імунна система запрограмована не реагувати, якщо не визначить чіткої загрози.

Отже, розробники вакцин повинні переконати імунну систему пацієнтів в тому, що сама вакцина є серйозною загрозою для організму.

Це можна здійснити різними способами. Проте найбезпечнішим підходом є використання нешкідливих компонентів збудника, які можуть навчити імунну систему розпізнавати справжню небезпеку.

Однак ці компоненти не часто містять сигнали небезпеки, необхідні для запам'ятовування системою. Як результат, їх потрібно доповнити синтетичними сигналами небезпеки, які імунологи називають "ад’ювантами".

Які побічні ефекти може спричинити вакцина

Усі ад'юванти розроблені з метою привести імунну систему в дію таким чином, щоб максимізувати ефективність та довговічність імунної відповіді.

Для цього використовуються ті самі датчики, які імунна система використовує для виявлення пошкодження при інфекції. Це означає, що вони будуть провокувати тимчасові запалення.

На клітинному рівні вакцина викликає запалення в місці ін’єкції. Кровоносні судини в цій зоні стають більш "дірявими", що допомагає залучити імунні клітини в м’язовій тканині.

У результаті ділянка введення ін'єкції червоніє і набрякає. Все це запускає повноцінну імунну відповідь у лімфовузлах, яка буде триматися протягом декількох тижнів.

Також можуть виникати такі побічні ефекти, як біль у м'язах та набряки у місцях, де є лімфовузли. Якщо вакцина є досить сильною, вона може спричинити лихоманку.

Це баланс конструкції вакцини: максимізація захисту та переваг при мінімізації їх незручних, але необхідних побічних ефектів.

Вакцинація проти COVID-19

Ранні дані свідчать про те, що мРНК-вакцини проти SARS-CoV-2, є високоефективними. Це означає, що вони здатні стимулювати стійкі імунні реакції, укомплектовані сигналами небезпеки, у більш ніж 9 з 10 пацієнтів.

Тож людям, які будуть вакцинуватися, слід бути готовим до відчуття болю в місці ін’єкції на наступний день після вакцинації. Також можуть бути почервоніння та набряки. Все це є нормальною реакцією.

Попри те, що дані не уточнені, понад 2% реципієнтів вакцини Moderna відчували такі тимчасові побічні ефекти, як втома та головний біль. Це ознаки того, що вакцина навчить імунну систему реагувати на те, що вона інакше може проігнорувати.

Наприкінці статті імунолог підкреслив: "Деякий час у найближчі місяці вам буде запропоновано простий вибір, щоб захистити себе, своїх близьких та свою громаду від складної смертоносної хвороби, яка значною мірою призводить до довгострокових наслідків для здоров’я здорових людей. Вам може це коштувати лише декількох днів нудоти. Будь ласка, зробіть вибір з розумом".

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин