загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

14 хвороб, які можна вилікувати за допомогою куркуми

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Спробуйте: гірше не буде.

Куркума (куркумін) - чудова пряність, яка дуже корисна для здоров'я. Це яскраво-оранжевий, гіркий і сильнодіючий порошок. Саме куркума надає каррі характерний присмак. Якщо вам доводилося куштувати страви індійської кухні, то, напевно, ви знаєте і любите цей смак, інформує Ukr.Media.

Ця пряність рясно використовується майже у всіх індійських стравах. Можливо, саме тому в Індії одні з найнижчих показників захворюваності на рак легенів, товстої кишки, простати і молочної залози.

Куркумін, діюча речовина куркуми, використовується в аюрведі, давній формі індійської медицини, протягом тисяч років і відвойовує популярність у західної науки. Куркума успішно замінює собою і перевершує багато сучасних ліків.

Ця диво-спеція містить масу протизапальних засобів і антиоксидантів. Доведено, що куркума бореться з вільними радикалами, омолоджує клітини, очищає печінку, захищає серце, підвищує настрій і стимулює мозок.

Звучить надто добре, щоб бути правдою? Це ще не все! Дослідження показали, що куркума підвищує рівень норадреналіну, дофаміну і серотоніну. Чим вище рівень цих нейрохімічних речовин в організмі, тим щасливішими себе відчуваємо.

Куркума надає нейропротективну дію за десятьма напрямами, розвиваючи пам'ять, уважність і пізнавальну функцію. Ця багатофункціональна спеція також покращує метаболізм жирів, допомагає при розладах кишечнику, регулює виділення жовчі, зменшує біль у суглобах і додає блиск шкірі.

Куркума (або «халді», як називають її на хінді) має важливе духовне значення. Часто іменована «Золотою спецією» або «Пряністю життя», куркума є поширеним компонентом весільних обрядів і молитовних служб. Спочатку цю пряність використовували в обрядах і ритуалах, покликаних сприяти родючості, добробуту і духовного очищення.

Куркума прекрасно підходить для очищення організму. Будучи надійним джерелом протигрибкових, протимікробних та антибактеріальних речовин, ця пряність допоможе вам впоратися з інфекціями і зміцнити імунітет. Багата вітамінами і мінералами, ця чарівна пряність сприяє загальному добробуту.

Активні речовини в куркуми є жиророзчинними, тобто організму необхідний жир, щоб їх ефективно поглинати і засвоювати.

Щоб отримати максимальну користь від куркуми, слід вживати з жирами. е

Ця спеція витримала випробування часом в Індії як цілюща речовина, оскільки використовується в приготуванні їжі, а в рецептах майже завжди присутнє рослинне масло. Жири, масла - необхідний супутній інгредієнт.

Індустрія вітамінів і харчових добавок постійно росте і розвивається. Це дуже по-американськи - думати, ніби ми можемо ідентифікувати компонент, вивчити його, протестувати, покращити, розфасувати і відправити у продаж. Це не завжди працює. Основна заповідь аюрведи та східної медицини свідчить, що ми - щось більше, ніж загальна сума наших частин.

Холістична медицина твердо стоїть на позиціях взаємозв'язку розуму, тіла і душі. Так само, як існує тонка й осмислена взаємодія між розумом, тілом і душею, існує тонка й осмислена взаємодія між мозком, кишечником і формуванням тканин.

Капсули куркуми (так званий куркумін) доставлять цю спецію в організм, але не гарантують засвоєння і всмоктування поживних речовин. Згідно аюрведе, існує сім шарів тканин: плазма, кров, м'язи, жир, кістки, нервова тканина і репродуктивна тканина.

Кожна тканина харчується в послідовному порядку залежно від того, наскільки добре перетравлюється, розщеплюється і засвоюється їжа. Якщо ви хочете випробувати всі переваги куркуми, одних тільки капсул буде недостатньо. Організм не в змозі засвоювати їх так само добре, як їжу.

Основні правила застосування куркуми:

1. Завжди купуйте органічні продукти.

2. Переконайтеся, що спеції не містять хімікатів, консервантів, наповнювачів і добавок.

3. Пийте «золоте молоко».

Золоте молоко - стародавнє цілющий засіб: змішайте 1/2 чайної ложки органічного порошку куркуми, 1/2 чайної ложки органічного порошку імбиру і щіпку кориці, мускатного горіха і кардамону в одну чашку гарячого мигдалевого/соєвого/рисового або конопляного молока. Якщо ви використовуєте знежирене молоко, можна додати 1/2 чайної ложки кокосового масла або дхі (топленого масла), щоб забезпечити максимальне поглинання. Пити щодня.

4. Змішайте куркуму з чорним перцем для посилення ефекту.

Використовуйте в готуванні куркуму, чорний перець і імбир. Ці спеції зігрівають, стимулюють обмін речовин, надають синергетичний ефект, який дозволить збільшити засвоюваність в 1000 разів. Бажано розчиняти спеції в топленому або кокосовому маслі для приготування їжі.

5. Додавайте її у фруктові коктейлі.

Розчиніть повну чайну ложку куркуми і щіпку чорного перцю в гарячому кокосовому маслі і додати в смузі або сік.

6. Додавайте її в оливкову олію для салатів і овочевих страв. Можна також посипати нею авокадо і вживати як закуску.

7. Забудьте про таблетки.

Якщо ви приймаєте куркуму в капсулах, принаймні розчиніть її в склянці гарячої води. У чашку гарячої води додайте 1 чайну ложку топленого або кокосового масла і щіпку чорного перцю.

8. Куркума корисна для шкіри.

Змішайте 1 чайну ложку куркуми з 1 чайною ложкою нутового борошна; додайте краплю олії чайного дерева і достатню кількість води, щоб створити пасту (приблизно 2 чайні ложки води). Нанесіть пасту на обличчя на 15 хвилин, потім змийте теплою водою. Шкіра придбає природний блиск.

Ось далеко не повний список всіх корисних властивостей куркуми:

  1. Це природне антисептичний та антибактеріальний засіб. Мазь з куркуми корисна при порізах і опіках.
  2. У поєднанні з кольоровою капустою вона діє як профілактичний засіб проти раку простати.
  3. Додавання куркуми в їжу допоможе запобігти раку молочної залози.
  4. Зниження ризику дитячої лейкемії.
  5. Вона містить речовини, які можуть запобігти меланому і знищити існуючі клітини меланоми.
  6. Вона запобігає і уповільнює розвиток хвороби Альцгеймера, розчиняючи амілоїдні бляшки в головному мозку.
  7. Виводить токсини з печінки.
  8. Уповільнює розвиток розсіяного склерозу у мишей.
  9. Допомагає стимулювати обмін речовин і виводити жири.
  10. Володіє протизапальними властивостями, тому корисна при лікуванні артриту та ревматоїдного артриту.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин