загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені розробили універсальну протиотруту від укусів гадюк

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Протиотрута була розроблена групою британських і нідерландських хіміків

Біохіміки створили препарати, що дозволяють пригнічувати дію отрути практично всіх змій з сімейства гадюкових, результати дослідження наводить науковий журнал Nature Communications.

Протиотрута була розроблена групою британських і нідерландських хіміків під керівництвом професора  Ліверпульської школи тропічної медицини (Великобританія) Ніколаса Кейсуелла на основі трьох-чотирьох відносно недорогих ліків. Відзначається, що всі випробування проходили на мишах.

Вчені при розробці власного препарату вирішили розібратися, як вже існуючі ліки діють на токсини цих плазунів. Фахівці дотримувалися позиції, що всі ці ліки, створені для лікування бактеріальних інфекцій або для боротьби з наслідками отруєння важкими металами, можуть нейтралізувати ферменти зі зміїної отрути.

Так, в ході дослідження експерти прийшли до висновку, що комбінацію, яка діяла б на отрути більшості поширених змій з сімейства гадюкових, можна створити за допомогою всього двох ліків, зокрема, протиракового препарату марімастата і дімеркапролу - заосбу, який виводить важкі метали з організму, а також їх аналогів - батімастата і унітіолу.

Згідно з результатами експериментів, суміш з цих ліків різко знижує концентрацію іонів цинку в розчині, критично важливих для отрути гадюк і їх родичів. Тоді вчені вирішили об'єднати це з протизапальним препаратом вареспладібом, який нейтралізує молекули ферментів бактерій і змій.

Відзначається, що відповідна лікарська комбінація захистила всіх мишей від отрути всіх змій, крім азіатських ланцюгових гадюк.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин