загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які наслідки для здоров’я може мати апное сну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Апное сну – це серйозне порушення сну, при якому дихання неодноразово зупиняється уві сні. Найпоширенішим його видом є обструктивне апное сну, коли м’язи горла розслабляються під час сну, і блокують дихальні шляхи.

Хропіння, задишка або посмикування уві сні – деякі з відомих і поширених ознак апное уві сні. Млявість, денна сонливість, слабкість, погіршення концентрації уваги, головні болі, перепади настрою або дратівливість та ранкова сухість у роті та горлі – це інші симптоми, на які слід звернути увагу.

Якщо не вжити ніяких заходів, апное сну може викликати такі проблеми зі здоров’ям:

Серцево-судинні захворювання. Багаторазова зупинка дихання призводить до нестачі кисню в організмі. Як результат, серце перестає перекачувати достатньо крові крові, що викликає мимовільні рефлекси, такі як збудження, посмикування або тремтіння, які покликані розбудити людину. Раптове пробудження змушує серце інтенсивніше працювати, підвищуючи частоту серцевих скорочень і артеріальний тиск. Врешті-решт це може призвести до пошкодження стінок судин та серця, а також збільшення ризику різних серцевих захворювань та захворювань судин, таких як гіпертонія.

Метаболічний синдром. Хронічні порушення сну можуть спричинити гормональний дисбаланс та посилити запалення, спричиняючи різні метаболічні захворювання, такі як діабет, збільшення ваги, високий рівень холестерину та ожиріння внутрішніх органів. Все це також належить до факторів ризику серцевих захворювань.

Захворювання печінки. Оскільки апное сну збільшує ризик метаболічних захворювань, воно може також призвести до порушення функціонування печінки або неалкогольної жирової хвороби печінки (НАЖХП). Згідно з дослідженням 2013 року, пацієнти з обструктивним апное сну мають в 2,6 рази вищий ризик розвитку НАЖХП.

Млявість та сонливість протягом дня. Поганий нічний сон або багаторазові пробудження можуть змусити вас почуватись дратівливими, примхливими, сонливими і втомленими. Це може сильно вплинути на вашу концентрацію, що неодмінно позначиться на вашій продуктивності в роботі або навчанні. Також може стати причиною сильного стресу, тривоги або депресії у майбутньому. У дітей це може ускладнити запам’ятовування або призвести до розладів поведінки.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

 

Джерело:
До списку новин