загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Народні рецепти лікування закрепів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Турбують проблеми зі шлунком? Народні рецепти лікування закрепів у скарбничку здоров'я.

Склянку води натщесерце

Прокинувшись вранці, ще не снідаючи і навіть не вмиваючись, випийте не поспішаючи склянку кип'яченої води, обов'язково холодною, принаймні, кімнатної температури, інформує Ukr.Media.

Холод активізує слизову, та прокидається і запускає кишечник. Крім того, рідина створює додатковий обсяг в кишечнику, розводить тверді залишки, що і спонукає його до спорожнення.

Склянку кефіру на ніч

Перед сном, за 1-2 години, випийте склянку кефіру, можна трохи підігрітого, але обов'язково свіжого, краще одноденного - триденний продукт вже не годиться, він має закріпляючу, а не проносну дію. Крім того, у свіжому кефірі більше живих молочнокислих бактерій, які дуже корисні для нормальної роботи кишечника. За ніч бактерії підготують кишечник до ранкового випорожнення.

Полоскання оливковою олією

Вранці, після того як почистили зуби, візьміть в рот столову ложку оливкової олії, але не ковтайте, а з силою полощіть рот, ганяйте рідину між зубами до тих пір, поки вона не стане легкою, як вода, і тільки тоді проковтніть.

Крім того, таке полоскання запускає потрібний нам процес в кишечнику, процедура пом'якшує запалення в горлі, якщо воно є, забезпечує профілактику запалення ясен.

Пюре із сухофруктів

Для любителів солодкихх і смачних рецептів можна запропонувати наступну страву. Візьміть 0,5 кг розмоченої кураги, стільки ж чорносливу, ізюму, інжиру, фініків і проверніть через м'ясорубку для отримання однорідної маси. Змішайте з 5 столовими ложками меду. Таке пюре може зберігатися в холодильнику і використовувати замість масла для бутербродів, для вживання з кашею, запіканкою, сирниками. Добре починати і закінчувати день таким десертом - кишечнику точно сподобається.

Тепла мінералка

Деякі мінеральні води, що містять сульфати, підсилюють моторну функцію кишечника. Якщо немає протипоказань з боку шлунка або інших органів (на цей рахунок краще порадитися з лікарем), можна пити вранці цю воду натщесерце. Візьміть 0,5 л мінералки, попередньо відкривши і випустивши з неї газ. Злегка нагрійте до приємної, не обпікаючою температури і випийте маленькими ковтками з чайною ложкою меду. Потім трохи полежте або, принаймні, проведіть півгодини в спокійній обстановці.

Настій крушини, сени і ревеню

Сильною проносною дією володіють багато рослини. Найбільш ефективними з них вважаються корінь ревеню, кора крушини, листя сени. Будь-який з цих засобів або їх поєднання можна приготувати у вигляді настою або відвару (залити холодною водою і потримати на киплячій водяній бані 20 хвилин) і прийняти перед сном. Ці рослини діють на товстий кишечник, тому дія починається тільки через 7-12 годин.

Цільнозерновий хліб і каші

Головна причина запорів, не ускладнених медичною патологією, - нестача в їжі грубої клітковини і рослинних волокон. Брак грубої клітковини сприяє хронічним запорам, при яких залишки їжі продовжують накопичуватися в кишечнику і тривалий час несприятливо впливають на його слизову оболонку. Щоб допомогти кишечнику, одним з найголовніших страв у вашому раціоні має стати каша - найкраще вівсяна, але можна чергувати її з гречаною, рисовою, пшоняною та іншими. Звичайна каша, а не пластівці і мюслі, особливо вівсянка, з'їдена на сніданок, сприятливо діє на кишечник, сприяє її правильному і регулярному випорожненню.

Так само діє і цільнозерновий хліб. Якщо запори стали вже серйозною, регулярною проблемою, спробуйте тиждень посидіти на кашах і цельнозерновому хлібі - проблема розсмокчеться сама собою. Крім того, якщо є схильність до запорів, виключіть з раціону міцний чай, каву, шоколад, рисову і манну каші, здобний білий хліб.

Вегетаріанська їжа

Будь-яка рослинна їжа в надлишку містить волокна, які очищають кишечник. Тому вегетаріанці взагалі не знають, що таке запор. М'ясо ж і м'ясні продукти, а також тваринні жири містяться у молоці, сирі, сметані, вершковому маслі, сприяють концентрації відходів і високому вмісту в них жовчних кислот, що не тільки провокує запори, але і робить їх небезпечними для слизової кишечника. Прямо протилежною дією володіють пектини, які являють собою ніжні волокна, корисні для слизової, очищають її немов м'якою губкою. Їх багато в печених яблуках, гарбузах, кабачках. Спробуйте деякий час харчуватися так, щоб у раціоні був надлишок рослинних волокон, і ви забудете про проблеми з кишечником. Дуже корисні вінегрет з рослинним маслом, салати з сирої капусти, моркви та яблук, зелень.

Ранкова чашка кави

Кава, особливо натуральна, має послаблюючу дію і збудливо діє на слизову. Особливо корисний нефільтрована кава - його дрібні частинки забезпечують додаткове очищення слизової профілактики пухлин товстої і середньої кишок. Так що, якщо у вас немає протипоказань, вранці пийте 1-2 чашки кави, тільки не натщесерце - у голодному шлунку цей напій негайно викликає прилив соляної кислоти, що безпосередньо веде до гастриту.

Ложка касторки

Це засіб, хоча і абсолютно натуральний, відноситься до речовин «швидкого реагування» і застосовується скоріше в екстремальних ситуаціях. Касторове масло, хоча і противне на смак, володіє потужною силою. Приймати його треба по 2-3 столові ложки.

Масаж і гімнастика для живота

Щоб кишечник зміг звільнитися, зробіть масаж живота. Допомагає і спеціальна гімнастика. Наприклад, спробуйте таку вправу: встаньте на коліна, зробіть вдих, потім опустіться лобом до підлоги, піднявши руки вгору. Ця вправа покращує внутрішньочеревний тиск і сприяє посиленню перистальтики м'язів кишечника. Не забувайте і про піші прогулянки, і про будь-які інші фізичні активності хоча б по годині на день - сидячий спосіб життя і недолік руху створюють фундамент для запорів

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин