загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сім простих порад від лікарів для здорового шлунку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для підтримання здоров’я шлунку не обов’язково сидіти на дієтах або пити ліки. Достатньо дотримуватись цих простих порад. Радять лікарі та науковці.

Здоров’я кишківника залежить від мікроорганізмів, які живуть у травному тракті. Ці бактерії, дріжджі та віруси (їх існує трильйони) також називаються "мікробіомом" або "флорою". Підтримка правильного балансу цих мікроорганізмів є життєво важливими для фізичного та психічного здоров’я.

Доктор Е. М. Квіглі у своєму дослідженні, опублікованому в Journal of Gastroenterology and Hepatology, зазначає, що наявність великої кількості цих корисних бактерій у кишківнику може поліпшити роботу імунної системи, зменшити симптоми депресії, допомогти в боротьбі з ожирінням та забезпечити безліч інших переваг.

Поради для здорового шлунку

Уникайте стресу

Хронічний високий рівень стресу негативно впливає на все наше тіло, включно зі шлунком. Як показали дослідження на тваринах, психологічні стресові фактори можуть порушити роботу мікроорганізмів у кишківнику, навіть якщо стрес лише короткочасний.

Є багато різних та приємних способів зняти цей неприємний та шкідливий стан: медитація, прогулянки, масаж, проведення часу з друзями чи родиною, аромалампи, зменшення споживання кофеїну, сміх, йога або домашні тварини.

Пийте достатньо води

Вживання великої кількості води цілюще впливає на слизову оболонку кишківника, а також на баланс корисних бактерій у ньому. Тож не забувати про воду – найпростіший спосіб зміцнення здоров’я шлунку.

Не нехтуйте ферментованою їжею та пробіотиками

У деяких дослідженнях припускають, що вживання пробіотиків може підтримувати здоровий мікробіом кишківника, включно з профілактикою запалення (найчастіша проблема). Їх можна купувати у вигляді спеціальних пігулок в аптеках або робити домашні йогурти на основі різних заквасок.

Ферментовані продукти є природним джерелом пробіотиків. Вони дешеві і їх можна придбати в кожному магазині. Це овочі (квашена капуста, буряк, огірки, яблука, зелена квасоля тощо), кефір, кімчі, комбуча, місо.

Зменште споживання цукру

Вживання великої кількості солодкого або штучних підсолоджувачів може спричинити дисбактеріоз (порушується баланс мікробів у кишківнику).

Автори дослідження 2015 року, проведеного на тваринах, припустили, що стандартна західна дієта, яка містить багато цукру та жиру, негативно впливає на мікробіом кишківника. Все це може вплинути на мозок та настрій не з кращого боку.

У іншому дослідженні на тваринах виявили, що штучний підсолоджувач аспартам збільшує кількість деяких штамів бактерій, які пов'язані з метаболічними захворюваннями. Це може призвести до проблем з серцево-судинною системою та збільшує ризик отримати діабет 2 типу.

Не забувайте про регулярні тренування

Вони сприяють здоров’ю серця та зниженню ваги, а також допомагають позбутися стресу. Дослідники припустили, що таким чином можна також покращити здоров'я кишківника та ще краще контролювати вагу.

Крім того, регулярні тренування можуть значно збільшити видове різноманіття мікробіому травної системи. У дослідженні 2014 року виявили, що у спортсменів більша різноманітність кишкової флори, ніж у тих, хто веде менш активний спосіб життя.

Змініть свій раціон

Зменшення кількості оброблених продуктів із високим вмістом цукру та жиру сприяє поліпшенню здоров’я кишківника. Крім того, вживання великої кількості рослинної їжі та нежирного білка може позитивно вплинути на ваш "внутрішній світ", а дієта з високим вмістом клітковини надзвичайно сприяє здоровому мікробіому.

Не забувайте про сон

Недостатня кількість та низька якість відпочинку може мати серйозні наслідки для здоров’я кишківника. А це зі свого боку негативно впливає на сон. Виходить замкнене коло.

Ваш добовий "сонний" мінімум повинен складати 7-8 годин безперервного відпочинку за ніч. Якщо маєте проблеми з засинанням або часто прокидаєтесь вночі, це також доволі легко вирішити.

І не забувайте повільно пережовувати їжу та смакувати кожним шматочком! Як бачите, поради дійсно прості та здорові. Дотримання цих простих правил допоможе вам ще більше насолоджуватися життям!

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин