загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Учені назвали десять ознак того, що коронавірус у вас вже був

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коронавірус у багатьох людей може протікати безсимптомно, або майже безсимптомно. Однак і такий перебіг хвороби може бути небезпечним як для оточення, так і для самої людини, що перенесла безсимптомний ковід. Учені-медики пояснили, в чому підступність такого перебігу, і як розпізнати, що COVID-19 у вас уже був.

 

Люди з антитілами до коронавірусу можуть переносити інфекцію

Саме так. Як показали спостереження, такі випадки хоч і рідко, та все ж трапляються. Люди, які перенесли коронавірус і мають імунінет до нього (учені кажуть, що антитіла захищають тих, що перехворіли, принаймні, на 5 місяців), можуть бути заразні. Науковці з Public Health England виявили 44 носії інфекції серед 6614 людей, які перехворіли на коронавірус.

Але підступність цієї недуги не лише в тому, що носії імунітету самі можуть бути заразні для оточення, а ще й у тому, що навіть б

Як розпізнати, що коронавірус у вас вже був

Те, що ви вже мали COVID-19, звісно, можна достеменно стверджувати лише після лабораторних досліджень. Але є характерні ознаки, які за сукупністю можуть із високою вірогідністю вказувати, що ви вже перехворіли на коронавірус.

Порушенні когнітивних навичок

Вчені виявили, що в деяких людей перенесений коронавірус спричинив старіння мозку приблизно на 10 років. Багато людей скаржаться, що після перенесеної хвороби їхні когнітивні навички стали гіршими. Вони гірше сприймають інформацію, гірше запам'ятовують її і повільніше мислять. Чи відновлять розумові здібності повністю, поки невідомо. Адже ковідний досвід людства ще дуже нетривалий.

Погіршення стану ротової порожнини

Багато людей, які вже перенесли цю недугу, скаржаться, що в них погіршився стан зубів і ясен. Учені припускають, що коронавірус може інфікувати кровоносні судини, які живлять тканини ротової порожнини, і відтак погіршується доставка крові до зубів і ясен, що спричиняє дегенеративні процеси в них.

Біль у животі

Кожна людина має свій мікробіом кишківника – набір бактерій, які виконують захисні функції при вторгненні в організм чужорідної інфекції. Саме тому при інфікуванні організму люди можуть відчувати різкий біль у животі, а в декого спостерігається діарея. Причому навіть після перенесеного захворювання дехто скаржиться на біль у животі ще декілька місяців після хвороби.

Кон’юнктивіт

Цей симптом спостерігається не в багатьох людей. І все ж, він трапляється у хворих на коронавірус. Тому його також не можна скидати з рахівниць.

Втома

Майже всі люди і під час перебігу гострої фази захворювання на коронавірус, і вже після перенесеної хвороби скаржаться на хронічну втому. Причому, вони кажуть, що втома настільки сильна, що, радше, нагадує повне виснаження організму.

Ускладнене дихання

Такий симптом теж доволі поширений як серед тих, хто хворіє на коронавірус, так і серед тих, хто вже перехворів. Іноді саме цей симптом, за відсутності інших ознак, може вказати, що ви хворі на COVID-19.

Випадіння волосся

Під час боротьби з коронавірусною інфекцією організм витрачає стільки сил, що в нього не залишається ресурсу на підтримання інших систем у нормі. Через це в деяких людей трапляється інтенсивне випадіння волосся. Щоправда, це буває вже після перенесеної хвороби. Але не переживайте: лисими ви не залишитесь. Відновивши захисні функції, організми почне відновлювати й волосся. Воно неодмінно виросте, але для цього може знадобитися тривалий час.

Безсоння, депресія і відчуття тривоги

Учені помітили, що в людей, які перехворіли на коронавірус, ці симптоми проявляються вдвічі частіше ніж у тих, які не хворіли. Хоча в сучасному світі вистачає приводів для тривоги і без ковіду.

Погіршення слуху та шум у вухах

На щастя, ці симптоми також не вічні. Як показує досвід, через кілька місяців після перенесеної хвороби слух починає відновлюватись. Але відразу після захворювання багато людей скаржаться на погіршення слуху та на шум у вухах, який дошкуляє їм постійно.

Запаморочення в голові

Це також трапляється не в усіх, хто переніс коронавірус. Але в багатьох людей може виникнути раптове відчуття запаморочення в голові, хоча раніше нічого подібного з ними не траплялося. Отже, це також може бути одним із симптомів.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин