загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Причини глибоких тріщин на пальцях рук, і методи їх лікування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Шкіра рук постійно знаходиться під впливом багатьох шкідливих факторів, від тривалого перебування під впливом сонця до контакту з побутовою хімією. Тому тріщини на пальцях рук – це поширене явище.

Причини появи

Поява пошкоджень на шкірі найчастіше відбувається в холодну пору року і в період міжсезоння. Саме тоді, крім звичних навантажень на тканині впливає низька температура, высушивающая верхні шари шкіри, і призводить до появи безлічі дрібних ранок, які довго не загоюються. Виникненню тріщин у зимовий час року сприяє також нестача вітамінів у харчуванні.

Неприємні тріщини на пальцях рук

Однак не тільки погодні умови впливають на стан пальців. Загалом, довго незагойні тріщини на руках утворюються із-за впливу зовнішніх факторів, або як реакція організму на проблеми в роботі внутрішніх органів і систем.

До зовнішніх чинників, що провокують появу травм на подушечках пальців, відносяться:

  • тривалий вплив на незахищену шкіру рук сонячного світла, води або сухого вітру;
  • відмова від застосування рукавичок під час будь-яких травмуючих робіт;
  • прямий контакт із засобами побутової хімії;
  • відмова від використання захисного і зволожуючого крему;
  • підвищена чутливість шкірних покривів до перепадів температур.

Також глибокі тріщини можуть утворитися на пальцях внаслідок таких хвороб і патологічних станів:

  • безинфекционные шкірні захворювання незаразного характеру, такі, як псоріаз, екзема, атопічний дерматит;
  • грибкова або кокова інфекція. У такому разі появу тріщин супроводжується відчуттям печіння і почервоніння оточуючих травму тканин;
  • дефіцит вітамінів та інших поживних речовин, необхідних для правильної роботи організму;
  • зараження паразитами. Це можуть бути глисти або коростяні кліщі;
  • патології ендокринної системи, до яких відносяться цукровий діабет та гіпотиреоз;
  • проблеми з роботою шлунково-кишкового тракту, при яких порушується засвоєння організмом поживних речовин.
  • захворювання неврологічного характеру, до яких відносяться невроз, депресія.

Надмірна гігієна досить часто призводить до сухості шкіри, її роздратованості і чутливості.

Чим лікувати тріщини на пальцях рук

Всі косметичні проблеми усуваються виключно з допомогою мазей і гелів. А от щоб ефективно усунути хворобливі ушкодження шкіри пальців, викликані внутрішніми захворюваннями, обов’язково потрібно провести лікування першопричини нездужань. Для цього потрібно звернутися до лікаря.

Для вирішення косметичної проблеми існує кілька способів:

  • наносити на пошкоджені ділянки зволожуючий крем. Бажано використовувати бактерицидні склади. Подібну за властивостями мазь легко приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно змішати в скляному посуді або нержавійці ¼ частину склянки оливкової олії, сирий жовток, по 1 ст. л. меду і обліпихової олії. Отриманою рідиною змащувати шкіру на руках по 1-2 разів в день. Засіб витримувати на шкірі 2 години, після чого його потрібно змити, а на пальці нанести будь-який жирний крем;
  • застосовувати крохмальні ванни для рук. Для приготування потрібно в зручну глибоку тарілку або широку чашку налити 300 мл гарячої води. У воду насипати 1 ст. л. кукурудзяного або картопляного крохмалю і ретельно перемішати. Коли крохмаль загусне і вода стане комфортною, злегка гарячої, потрібно опустити в неї пошкоджені пальці і потримати так 10 хвилин. Після закінчення часу обполоснути руки і змастити Пантенолом або Бепантеном. Такі ванни можна проводити раз у 2-3 дні;
  • використовувати медичний клей БФ 6. Засіб застосовується при глибоких і дуже хворобливих тріщинах. Такий клей не тільки безпечний при використанні на ранках, але і прискорює процес відновлення тканин. Для обробки ушкодженої шкіри достатньо кількох крапель засобу. Крім фіксації країв ран, БФ 6 захищає тканини від проникнення інфекції;
  • маска для рук з картопляного пюре. Щоб прискорити загоєння тріщин, пошкоджені пальці рекомендується занурити в чашечку з невеликою кількістю картопляного пюре, яке потрібно попередньо додати 1 ст. л. сметани або кислого молока і 1 ч. л. обліпихової олії. Пальці в такому пюре рекомендується тримати до повного охолодження картоплі. Після промити теплою водою і змастити жирним кремом.

Для більшої ефективності народних засобів їх потрібно застосовувати щодня, до повного затягування ран. А після одужання не варто забувати про зволоження рук з допомогою спеціальних кремів.

 

Джерело:
До списку новин