загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чим замінити цукор та не зашкодити здоров’ю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато людей, які дбають про  власне здоров’я, хочуть відмовитися від споживання цукру. Однак не їсти солодке зовсім, погодьтесь, складно. Розповідаємо, чим  можна замінити цукор та насолоджуватися солоденьким.

Важливо: хімічні замінники цукру не є корисними для твого організму. Вони можуть порушувати вуглеводний обмін, мікрофлору кишківнику, посилюють апетит, можуть бути токсичними.  Для заміни цукру у раціоні обирай продукти натурального походження.

Кокосовий цукор

kokosbluetenzucker-cocomut-blossom-sugar-by-ideenkoch-fotolia-164707086-800x480

У кокосового цукрі, попри  досить високу калорійність (383 ккал), досить низький глікемічний індекс (35). Це означає, що такий вид цукру краще засвоюється організмом та дає йому більшу кількість корисних речовин. У 100 грамах кокосового цукру — 1020 мг калію.

Крім того, кокосовий цукор смачніший за білий. Ти тільки спробуй.

Важливо: глікемічний індекс звичайного цукру — 65. Глікемічний індекс — це показник, наскільки продукт підвищує рівень глюкози  в крові. Низький ГІ (55 і нижче) не провокує різке підвищення інсуліну (при частих викидах інсуліну виникає ризик цукрового діабету та зайвої ваги).

Стевія

stevia-herbalinfo

Стевія — натуральний замінник цукру, який виробляється із південноамериканської рослини. Її сік  у 250 разів солодший за білий цукор, але при цьому має нульовий глікемічний індекс.

Також стевія дуже низькокалорійна –   містить всього 18 калорій на 100 грамів продукту, легко засвоюється організмом та не втрачає свої корисні властивості під час нагрівання. Тому її сміливо можна використовувати для приготування здорової випічки та інших десертів.

Важливо: 2 краплі стевії замінюють чайну ложку білого цукру.

Мед

1017702-800x450

Мед не тільки корисний, але і смачний замінник цукру. В ньому містяться  вітаміни групи В, С, білок дефенсин-1. Мед сприяє покращенню роботи кишково-шлункового тракту, поліпшує сон, він нормалізує артеріальний тиск та підвищує імунітет.

Під час вибору меду треба пам’ятати, що різні сорти  мають різний глікемічний індекс. Наприклад, мед з акації має ГІ 35, а от липовий —  55.

Мед треба споживати холодним, його не можна додавати  у страви, які готуються при дуже високих температурах, адже це вбиває цілющі властивості меду.

Важливо: незалежно від того, який замінник цукру ти обираєш, пам’ятай, що не можна споживати багато солодкого. Добова норма цукру: 32-50 грамів для дорослої здорової людини. Не слід вживати більше, ніж 4 краплі стевії за добу, та більше трьох чайних ложок меду і кокосового цукру.

Солодке краще їсти в першій половині дня, адже після обіду обмін речовин сповільнюється й існує високий ризик, що вуглеводи стануть не енергією, а зайвим жиром. 

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин