загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Від гарячої їжі звужується стравохід

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гарячою їжею можна не тільки зігрітись, а й серйозно собі нашкодити. Організм людини повинен отримувати не дуже гарячу і не дуже холодну їжу, бо вони вражають епітеліарну тканину внутрішніх органів. Це з часом може призвести до ракових захворювань.

Температура

Фахівці поділяють холодну їжу на 2 види: свіжа холодна, яка не зазнала обробки і варена, але охолоджена. Термічна обробка їжі вбиває мікроорганізми. Після неї помірно холодна їжа не приносить шкоди організму і є найкориснішою для шлунка і селезінки. Температура її має бути приблизно 20-30 градусів.

Опік стравоходу

Занадто гаряча їжа обпікає стравохід, що призводить до ураження його стінок. Це викликає набряк тканин і порушення ковтання. Потім розвивається процес відторгнення омертвілих тканин, утворюються виразки. На місці їх загоєння починається формуватися звуження стравоходу.

Опік глотки і порожнини рота

Гаряча їжа може призвести до опіку порожнини рота, глотки та слизової оболонки губ. Людина не зможе тривалий час їсти через що утвориться виразка. У глотці і на губах формується рубець. Це небезпечне явище викликає непрохідність стравоходу.

Про холодні напої

Експерти кажуть, що холодна їжа також небажана для вживання - вона занадто швидко покидає шлунок, не встигаючи як слід змішатися з шлунковим соком. А це - шлях до гнильних процесів, від яких утворюється підвищене газоутворення, дисбактеріоз кишечника та виразкові хвороби. Любителі холодної їжі часто страждають від ожиріння.

Тому у фаст-фудах найчастіше пропонують дуже солодкі газовані напої обов'язково з льодом. Вони не втамовують спрагу, а посилюють апетит.

До списку новин