загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені будуть друкувати кістки прямо в тілі пацієнта: як це працює – відео

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Австралійські вчені розробили спосіб, який дозволить друкувати кісткові замінники в тілі пацієнта під час операцій. Метод, запропонований ними, має низку переваг.

Досі найбільш перевіреним способом заміни кісток вважався аутологічний трансплантат. Для нього потрібно взяти шкіру пацієнта з іншої частини тіла та "прищепити" на місце, де потрібна нова кістка.

Чим відрізняється новий метод

Аутологічний трансплантат демонструє доволі високі показники відторгнення. Австралійські науковці стверджують, що процес вирощування кістки, розроблений ними, є зовсім іншим.

На відміну від попередніх матеріалів, наша техніка пропонує метод друку конструкцій, які імітують структуру та хімічний склад кістки "на місці",
— сказав доктор Іман Рухані в інтерв'ю IEEE Spectrum.

Для того, аби втілити розробку в реальність, група дослідників впродовж 2 років вдосконалювала біосумісний фосфатний кальцій. Він не передбачає ризику відторгнення пацієнтом.

Цей матеріал утворює пластичну пасту при кімнатній температурі. Його доводиться розміщати у желатиновій ванні або схожому середовищі, аби забезпечити умови, схожі до людського тіла.

Переваги нового методу

Доктор Крістофер Кіліан звернув увагу на численні переваги використання нового методу вирощування кісток. Мовиться про:

  • швидке оперативне втручання;
  • зменшення больових відчуттів;
  • потенційний порятунок багатьох життів.

"Якщо у пацієнта через хворобу або видалену пухлину пошкоджена кістка, ми можемо просканувати її під час операції", – зауважив доктор Кіліан.

І за допомогою 3D-принтера надрукувати її в тілі з його ж клітин. Ці клітини потім зможуть природним чином сформувати кістку,
– додав він.

Зауважимо, що команда науковців університету Нового Південного Уельсу вже випробувала технологію за допомогою 3D-принтера Hyrel 3D Engine HR. Тестові спроби пройшли успішно.

Як працює новий метод вирощування кісток: дивіться відео UNSW

Аби використовувати нову технологію на практиці, потрібно отримати відповідний дозвіл від Управління з продовольства і медикаментів США. Науковці працюють над його отриманням.

Джерело:
До списку новин