загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Незвичайна терапія для військових

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні з’являються нові методи терапії для військових. На сьогодні особливо поширеною є арт-терапія – технологія  лікування  засобами  образотворчого  мистецтва – малюнком, графікою, живописом, скульптурою для гармонійного розвитку особистості, з різними  допоміжними  технологіями – ігровою,  пісочною,  театральною, танцювально-руховою,   музико-,   казко-,   фототерапією. Також користується популярністю лікування за допомогою тварин. Це  іппотерапія, де лікують коні, собаки знімають напругу під час сеансів каністерапії, кішки – при  фелінотерапії і, відповідно, дельфіни під час дельфінотерапії. Комусь до вподоби більш активні способи самовідновлення. До таких відноситься горотерапія або туристична психотерапія. Всі ці методи реабілітації відомі практично всім і ними важко здивувати. Проте поряд із ними активно розвиваються й менш відомі, але не менш дієві види терапії.

Апітоксинотерапія

Або простіше «бджоловжалення». Для лікування пацієнтів спеціалісти використовують бджіл, які, на думку тих, хто практикує даний метод, діють при певних захворюваннях ефективніше, ніж хірургічне втручання або дороговартісні препарати. Існує думка, що бджоли здатні в 99% відновити оті резервні сили організму, які людина втрачає внаслідок якихось певних причин. Також вони здатні зняти психоемоційну напругу, яку витримали учасники АТО/ООС. Народні цілителі кажуть, така терапія здатна позбавити не лише депресії, а й болю від справжніх ран.

Терапія тишею

Це не гіпноз і не самонавіювання. Психологи називають це біосугестивною терапією. Її понад десять років тому розробив український психолог Олександр Стражний. Це тихий сеанс. На ньому ніхто не розмовляє. Лише слухають – звучить приємна музика і голос психолога, який розповідає, що все буде гаразд. Сеанс триває трохи більше 20 хвилин. Іноді психолог легко торкається чола або плечей. Це для того, щоб людина не увійшла у глибокий транс. Заняття з бійцями особливо корисні тому, що не всі готові розмовляти про свої проблеми. Тож методика, де не потрібно говорити, підійде чи не кожному.

Терапія первісним криком

Психологи звертають увагу на те, що одним із ефективних психотерапевтичних методів лікування деяких психозів і неврозів є терапія криком. Цей метод може сприяти психоемоційному розвантаженню, допомагає перепрожити психотравму, відреагувати на внутрішній біль. Яскравим прикладом ефективності даної терапії є, наприклад,  футбольні вболівальники. Їх крики під час матчу допомагають не тільки перемогти улюбленій команді, але й покращують настрій самих уболівальників, допомагають подолати депресію.

 Бодинаміка

Це авторська система тілесно орієнтованої психотерапії, що була створена у 70-х роках у Данії.  Якщо максимально спростити, то основна ідея бодинаміки полягає у тому, що тіло і душа є нероздільними. Відповідно, все, що людина переживає, відображається у тілі, а все, що вона отримує через тіло, впливає на думки, емоції, судження.

Дана методика ґрунтується на більш ніж 10 тисячах прикладів кейсів, як м’язи нашого тіла пов’язані із психологічними темами. Одні, наприклад, сприяють контейнеруванню (стримуванню) емоцій – це м’язи живота. Інші — м’язи шиї, підколінні м’язи — допомагають справлятися зі стресом і так далі.

Працюючи із ветеранами, фахівці не лише проговорюють проблему, але й пропускають її через тілесні відчуття. Такий метод невербального впливу допомагає бійцям у важких емоційних ситуаціях. Він допомагає їм втримати себе в важких емоційних станах і при психологічних напруженнях.

Голотропне дихання

Цей метод психотерапії розроблений чеським психіатром Станіславом Ґрофом і його дружиною Крістіною Ґроф. До слова, подружжя у 2015 році приїжджало до України й проводило сеанс голотропного дихання як способу допомоги при посттравматичному синдромі. Для українських бійців та волонтерів участь була безкоштовною, решті ж довелося викласти чималу суму.

Сама по собі практика голотропного дихання, а особливо коли ідеться про тих, кого вразив посттравматичний синдром, потребує вкрай обережного підходу, адже в процесі пацієнт знову переживає ті гострі й травматичні відчуття, що завдали йому болю, і важливо вивести його з цього стану, допомогти прийти до логічного завершення процесу. Така терапія є надзвичайно потужним способом звільнитися від негативних переживань та емоцій.

Варто зауважити, що сеанс має проводитися виключно в супроводі психотерапевта, що є фахівцем психотерапії та пройшов підготовку з роботи за цим методом.

Джерело:
До списку новин