загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

9 способів не допустити слабоумства

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одного з трьох випадків деменції можна було б уникнути, якщо би більше людей дбали про здоров'я свого мозку, йдеться у міжнародному дослідженні, опублікованому у журналі Lancet.

Науковці виділяють девять ключових факторів ризику, з-поміж яких недостатній рівень освіченості, втрата волосся, паління та фізична пасивність.

Дослідження представили на міжнародній конференції Асоціації Альцгеймера у Лондоні.

Усього до 2050 року 131 мільйон людей у світі житимуть з деменцією.

На даний момент кількість таких хворих оцінюють у 47 млн людей.

"Попри те, що деменцію діагностують у літньому віці, зміни у мозку зазвичай починаються набагато раніше", - каже професор Джил Лівінгстон з Університетського коледжу Лондона.

"Дії зараз значно покращать життя людей з деменцією та їхніх родичів, а також змінять майбутнє суспільства", - каже науковець.

У дослідженні, яке об'єднало 24 роботи міжнародних експертів, вказано, що спосіб життя відіграє величезну роль для ризику виникнення деменції.

освіта

Як фактори, які можна змінити, впливають на ризик виникнення деменції:

  • втрата слуху в середньому віці - 9%
  • відсутність середньої освіти - 8%
  • паління - 5%
  • депресія - 4%
  • відсутність фізичної активності - 3%
  • соціальна ізоляція - 2%
  • високий артеріальний тиск - 2%
  • ожиріння - 1%
  • діабет другого типу - 1%

Фактори, на які, як вважають вчені, можна впливати, становлять 35% ризику появи хвороби. Інші 65% ризику виникнення деменції людина контролювати не може.

біг

У дослідженні науковці розглянули переваги "когнітивного резерву", що означає зміцнення зв'язків мозку, щоб він міг продовжувати функціонувати у літньому віці.

Найбільшим фактором ризику є незакінчена середня освіта. Автори дослідження переконані, що люди, які продовжують вчитися впродовж життя, можуть створювати додаткові резерви мозку.

Інший важливий фактор ризику - це втрата слуху у середньому віці, стверджують дослідники. Це може позбавити людину можливості пізнавати довколишній світ та спричинити ізоляцію і депресію, яка також є серед факторів, що можуть призвести до деменції.

Ще один важливий пункт дослідження полягає в тому, що усе, що є корисним для серця, корисно і для мозку.

Не палити, робити фізичні вправи, підтримувати нормальну для здоров'я вагу, лікувати високий тиск і діабет - усі ці дії можуть зменшити ризик слабоумства, а також серцево-судинних захворювань і раку.

Дослідники підкреслили, що не мають достатньо інформації щодо дієти та алкоголю, але переконані, що це також важливо.

 

Джерело:
До списку новин