загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Біль в плечах: причини, профілактика, вправи. Коли слід звернутися до лікаря

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Плечі мають широкий діапазон рухів. Коли виникає дискомфорт у цій частині тіла, це обмежує здатності вільно пересуватися або навіть сидіти без різкого болю.

Плече – це кульово-гніздовий суглоб, який має три основні кістки: плечову кістку, ключицю та лопатку. Ці кістки амортизуються шаром хряща.

Акроміально-ключичний суглоб знаходиться між найвищою частиною лопатки та ключицею. Гленоумеральний суглоб складається з верхньої кулястої частини плечової кістки та зовнішнього краю лопатки. Він також відомий як плечовий суглоб.

Плечовий суглоб є найбільш рухливим у тілі. Він рухає плечем вперед і назад. А також дозволяє руці рухатись круговими рухами та вгору.

Ви можете поранити плече, виконуючи ручну працю, займаючись спортом під час виконання повторювальних рухів. Також деякі захворювання можуть спричинити біль у цій частині тіла. Наприклад, захворювання шийного відділу хребта, а також хвороби печінки, серця або жовчного міхура.

Також дискомфорт у плечах є поширеною проблемою у людей після 60 років. Тому що м’які тканини, що оточують плече, з віком мають тенденцію до дегенерації.

Про причини, профілактику та лікування болі у плечах розповідають експерти видання Healthline.

Що викликає біль у плечі

Найпоширенішою причиною болю є пошкодження внутрішньої манжети плечового суглоба. Цей стан характеризується набряком сухожиль.

Ще однією поширеною причиною болю є синдром удару плеча, коли обертальна манжета потрапляє між акромієм (частина лопатки, що покриває м'яч) і головкою плечової кістки (кульова частина плечової кістки).

Іноді біль у плечі є наслідком травми в іншому місці вашого тіла (в області шиї або біцепса).

Інші причини болю в плечі включають:

  • артрит;
  • пошкодження хряща;
  • запалення слизових сумок навколо суглобів (бурсит);
  • защемлений нерв в області шиї або плеча;
  • зламана кістка плеча або руки;
  • синдром "замерзлого плеча";
  • вивих плеча;
  • травма через надмірну рухливість плеча;
  • травма спинного мозку;
  • інфаркт.

Коли слід звертатися за медичною допомогою

Вам слід зв’язатися зі своїм лікарем, якщо у вас підвищена температура, нездатність рухати плечем, синці і біль навколо суглоба, який зберігається протягом тижнів домашнього лікування.

Якщо біль у плечі раптовий і не пов’язаний з травмою, то варто зателефонувати у швидку, тому що це може бути один із симптомів серцевого нападу. Інші ознаки серцевого нападу включають:

  • проблеми з диханням;
  • стискання в грудях;
  • запаморочення;
  • надмірне потовиділення;
  • біль у шиї або щелепі.

Також варто негайно зверніться до лікарні, якщо ви пошкодили плече, і у вас кровотеча або набряк.

Як я можу запобігти болю в плечі

Прості вправи на плечі можуть допомогти розтягнути і зміцнити м’язи та сухожилля. Фізіотерапевт може показати вам, як їх правильно робити.

Якщо у вас були попередні проблеми з плечима, використовуйте прикладіть лід до місця травми і тримайте протягом 15 хвилин після тренування, щоб запобігти майбутнім травмам.

 

Джерело:
До списку новин