загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Науковці кажуть, що знайшли причину виникнення тромбів після вакцинації препаратом AstraZeneca. І її можна подолати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дві групи науковців із Німеччини й Норвегії незалежно одна від одної виявили, як вони стверджують, причину появи тромбів у людей, які вакцинувалися від коронавірусу препаратом AstraZeneca.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Науковці з норвезького Університету Осло стверджують, що причинами тромбозу у вакцинованих пацієнтів стала сильна імунна реакція на препарат. У Норвегії тромбоз виявили у трьох жінок після щеплення, одна з них померла.

Професор Андре Гольм тоді пояснив, що в крові жінок виявили специфічні антитіла до тромбоцитів, які й викликали тромбоз. «Ніщо інше [окрім вакцини] з того, що приймали пацієнти, не могло дати такої сильної реакції імунітету», — наголошував він.

Аналогічного висновку дійшли й науковці з лікарні Грайфсвальдського університету, що в Німеччині. За їхніми словами, вакцина AstraZeneca в рідкісних випадках може призводити до формування антитіл, що викликають тромбоз.

«Це ускладнення спостерігатиметься в дуже-дуже малої кількості людей. Але якщо воно стається, ми тепер знаємо, як таких пацієнтів лікувати», — наголосив на пресконференції професор Андреса Ґрайнахер.

Німецькі науковці пропонують вводити пацієнтам, у яких після щеплення виникає тромбоз, імуноглобулін (внутрішньовенно) й антикоагулянти — препарати, що запобігають згортанню крові.

На початку березня низка країн тимчасово призупинила щеплення вакциною AstraZeneca після повідомлень про можливі побічні ефекти. Однак так вирішили далеко не всі країни. Для прикладу, Австрія відмовилася лише від деяких партій вакцин, а ось Бельгія, Польща та Чехія повідомили, що продовжать вакцинацію AstraZeneca.

У Всесвітній організації охорони здоров'я та Європейському агентстві лікарських засобів (ЕМА) повідомили, що наразі не виявлено жодного зв'язку між щепленням препаратом проти коронавірусу від компанії AstraZeneca (зокрема й препаратом CoviShield) і проблемами зі здоров'ям, які виникли після вакцинації.

Водночас в ЕМА наголосили, що зв'язок між вакциною AstraZeneca та виникненням тромбів цілком можливий, але додали, що він потребує подальших досліджень, тож поки однозначно стверджувати про нього не можна. Після цього щонайменше 10 країн Європейського Союзу вирішили відновити використання AstraZeneca.

 

Джерело:
До списку новин