загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Безкоштовне лікування раку можливе: розпочав роботу чат-бот «Лікуйся» для онкохворих

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пацієнтські організації запустили чат-бот «Лікуйся», який зорієнтує в безкоштовних медичних послугах усіх, хто зіштовхнувся з діагнозом «Рак молочної залози». У прес-центрi Українського кризового медіа-центру презентували телеграм чат- бот «Лікуйся», мета якого – надати пацієнтам з онкологічними захворюваннями в доступній формі необхідну інформацію щодо лікування в межах Програми медичних гарантій. Реалізували проєкти ГО «Ліки Контроль» та ГО «Афіна». Жінки проти раку» за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TАРAS» і за сприяння Міністерства цифрової трансформації України.

«Наша організація «Ліки Контроль» вже не один рік працює над покращенням доступу до якісних, безпечних та ефективних лікарських засобів. Проте зараз ми бачимо потребу також в донесенні інформації щодо безоплатних послуг та лікарських засобів в боротьбі з раком, який щороку забирає десятки тисяч життів в Україні. Для якісного втілення чат-боту ми проаналізували великий масив даних: реєстри закладів охорони здоров’я, договори НСЗУ з онколікарнями тощо. Проте наша головна ціль – донести до хворих з діагнозом «рак», що не потрібно складати руки, бо є реальні та доступні можливості лікування онкології», – розповіла голова ГО «Ліки Контроль» Наталія Гуран.

Чат-бот «Лікуйся» – це інструмент в месенджері Telegram, який допоможе кожному, хто зіткнувся з діагнозом «Рак молочної залози», зорієнтуватися, в якому медичному закладі, які медичні послуги і в якому обсязі можна отримати безоплатно. Користувач чат-боту обирає послугу, після чого отримує покрокову інструкцію необхідною інформацією.

«Багато пацієнтів не знають, які саме послуги в онкоцентрах є безоплатними, i через це існують стереотипи, що лікування онкології дуже дороге. Тому велика частина відмовляється від нього. Цей чат-бот допоможе людям розібратися, які послуги вони можуть отримати безкоштовно, 1 допоможе їм почати лікування Чат. Бот максимально легкий у використанні і доступний для усіх смартфонів та комп’ютерів. Звертаюся до пацієнтів та їх рідних, заходьте та перевіряйте необхідну інформацію!», – закликала Вікторія Романюк, співзасновниця ГО «Афіна. Жінки проти раку».

Також «Лікуйся» допоможе відстояти право на безоплатну медичну допомогу, запобігатиме проявам корупції в медзакладах, зокрема унеможливить нелегальну оплату послуг чи лікарських засобів, які є в переліку НСЗУ як безоплатні.

«Коли людина дізнається про складний діагноз, вона почувається розгубленою. Чат-бот «Лікуйся» дозволяє пацієнту зорієнтуватися в системі охорони здоров’я. Лікування пацієнтів з онколоriєю – в особливому фокусі уваги Національної служби здоров’я України. Трансформація системи охорони здоров’я покликана знизити катастрофічні витрати на лікування, які несуть пацієнти зі своєї кишені. Тому у Програмі медичних гарантій на 2021 передбачена рання діагностика раку та лікування онкозахворювань хіміотерапевтичне та радіологічне. Впроваджений новий пакет лікування та супроводу пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями. Але людині у складній ситуації може бути важко швидко зорієнтуватися, в яку лікарню звертатися і на яку безоплатну медичну допомогу розраховувати. Прокласти маршрут до одужання дозволить новий сервіс для пацієнтів- чат-бот «Лікуйся. Платформою для його створення стали, в тому числі відкриті дані НСЗУ», – говорить директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров’я НСЗУ Дмитро Черниш.

Чат-бот «Лікуйся» не лише допоможе пацієнтам розпочати лікування онкологічних захворювань, але також зробить суттєвий внесок в посилення прозорості українського уряду перед населенням.

«Наша місія – просувати політику прозорості та відкритості даних для населення. Проект «Лікуйся» е одним з тих, який робить інформацію у сфері медичних послуг та закупівель доступною для людей. I це надзвичайно важливо, особливо в боротьбі з раком. Адже від цієїінформації залежать тисячі людських життів», – говорить Катерина Оніліогву, керівниця напряму відкритих USAID/UK aid проектом «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ТАРAS».

Ознайомитися з чат-ботом можна за посиланням https://t.me/likuysia_bot.

Джерело:
До списку новин