загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що треба знати про герпес та що його провокує

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Причиною частих герпетичних висипів є зниження імунітету, стреси та інші чинники.

 

Герпес — це вірусне захворювання, яке проявляється висипаннями на шкірі або слизовій у вигляді міхурців. Ці висипання супроводжуються свербіжем, відчуттям попікання та пощипування. Найчастіше герпес локалізується на губах та статевих органах. Лікар-дерматовенеролог Дмитро Поліщук зауважує, що вірус простого герпесу наявний в організмі понад 90 відсотків населення.

«Здоров’ю людини загрожує багато типів герпесу. Проте найчастіше зустрічається герпес на губах і генітальний, – розповідає Дмитро Степанович. – Вірус потрапляє в організм ще в дитинстві, коли знижується імунітет і дитина стає вразливою до цієї інфекції. Найчастіше це відбувається через тісний контакт матері з дитиною. Через слизову оболонку інфекція потрапляє до нервових закінчень, де «ховається» та «спить» до моменту активності».

Якщо в одних рецидив герпесу стається раз на пів року чи рідше, то в інших інфекція може з’являтися кілька разів на місяць. За словами медика, причиною частих герпетичних висипів є зниження імунітету, стреси, переохолодження або перегрівання, перевтома, незбалансоване харчування, отруєння, інтоксикація, перенесені інфекційні захворювання.

«Розвиток герпесу відбувається у кілька етапів, – каже лікар. – Спочатку людина відчуває слабкість, може трохи підвищитися температура. Потім – пощипування, почервоніння та біль у місці, де локалізується висип. На активній стадії запалення формується невелика болюча бульбашка, заповнена рідиною, в якій містяться мільярди вірусних частинок. Через певний час вона лускає, рідина витікає, й утворюється виразка. На жаль, ліків, які б викорінили вірус герпесу з організму, немає. Але є препарати, корті здатні зменшити частоту рецидивів. Лікувати це захворювання самостійно не слід. Лише лікар, провівши низку додаткових досліджень, зможе прописати правильну схему препаратів. Деколи частий герпес сигналізує про серйозні захворювання, що потребують негайного лікарського втручання».

На генітальний герпес частіше хворіють жінки. Інфікуванню сприяє переохолодження, психоемоційні стреси, генетична схильність. Захворювання активно передається під час незахищеного статевого акту, тому лікуватися потрібно двом партнерам одночасно. Генітальний герпес може передатися від матері до дитини під час пологів. У період вагітності найнебезпечнішим вважається первинне зараження, що може спровокувати викидень або вади розвитку дитини.

Щодо лікування найпоширеніших типів герпесу, то хворим призначаються спеціальні противірусні препарати, мазі, гелі або пігулки. Ліки послаблюють симптоми та зменшують частоту рецидивів. «Коли змащуєте лікарським препаратом місце, уражене герпесом, то обов’язково після цього мийте руки або користуйтеся ватяною паличкою. Виразки, утворені через інфекцію, видаляти не варто, щоб не утворився рубець», – радить Дмитро Поліщук. Герпес-віруси знижують імунітет людини й здатні провокувати складні захворювання. Якщо висипання на губах чи інших частинах тіла з’являються частіше, ніж п’ять разів на рік, то варто звернутися до лікаря.

Запобігти виникненню герпесу допоможуть молочні продукти, яйця, куряче м’ясо. У період активної стадії захворювання слід відмовитися від родзинок, шоколаду, горіхів, десертів з желатину.

Катерина СТУЧІНСЬКА.

 
 
Джерело:
До списку новин