загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Море як антистрес: чому перебування на узбережжі покращує настрій та психологічний тонус

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Океани та моря займають 2/3 всієї земної поверхні. 4/5 морської солі становить хлористий натрій (кухонна сіль), який визначає її солоний смак, 1/5 — різні мікроелементи та хімічні сполуки. Вчені підрахували, що в морській воді міститься понад 130 мікроелементів і мінеральних сполук, які чудово впливають на опорно-руховий апарат. Тому відпочинок на морі часто рекомендують особам, які страждають на захворювання суглобів і хребта. Хоча вплив кожного мінералу залежить від стану конкретного організму, тобто він індивідуалізований.

Крім мінеральних солей і органічних речовин морська вода містить всі атмосферні гази (азот, кисень, вуглекислоту) та в незначних кількостях — інертні гази. Таким чином, морську воду можна вважати величезним природним мінеральним басейном. Тому купання в морі ще називають морськими ваннами.

Прийнято вважати, що чим солоніше море, тим воно корисніше. У такому контексті поза конкуренцією, звичайно, Мертве море, де на літр води припадає від 260 до 310 г. солей.

Морська вода є каталізатором метаболізму в організмі. Завдяки їй активізуються обмінні процеси в клітинах, поліпшується їхній стан. Все це зміцнює серцево-судинну систему, покращує кровообіг, паралельно сприяючи зменшенню частоти серцевих скорочень і нормалізації артеріального тиску.

Не випадково санаторно-курортне лікування біля моря лікарі прописують пацієнтам, у яких діагностовано захворювання, пов’язані з ішемією (кисневим голодуванням) головного мозку — дисциркуляторною та судинною енцефалопатіями, вертебробазилярною недостатністю та іншими. А поліпшення обмінних реакцій у поєднанні з плаванням є справжньою підмогою для повних людей — зайві кілограми почнуть танути на очах.

Давно помічено, що після відпустки на морі людям краще працюється, вони практично не хворіють, та й у цілому продуктивність праці на висоті. Це пояснюється тим, що морська вода та повітря біля моря підвищують імунітет організму, людина стає стійкішою до дії різних недуг. У морській воді міститься мікроелемент йод (причому, у великих кількостях), який сприятливо впливає на щитоподібну залозу та її здатність до вироблення життєво важливих гормонів.

Завдяки йому поліпшуються реологічні властивості крові, в ній знижується рівень холестерину, що своєю чергою теж позитивно впливає на мозковий кровообіг, усуваючи ішемію тканин і підвищуючи концентрацію уваги, пам’ять.

Постійна круговерть на роботі та вдома супроводжують людину повсюдно. Нерідко вони провокують виникнення так званого синдрому хронічної втоми. Відпочинок на морі може стати надійним заслоном перед подібним розвитком подій. Досить тижня перебування на морському узбережжі, щоб просто покращити настрій, а стандартна путівка на 21 день здатна творити дива: відпускник повертається додому зміцнілим, у гарному настрої, повним сил та енергії.

Цьому сприяють не тільки купання, але і прості прогулянки по воді біля берега. Вони ж активують рефлекторні точки на ступнях (адже на дні є пісок і камінчики), не кажучи вже про тренування м’язів ніг, сідниць і навіть преса.

Джерело:
До списку новин