загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Стоматолог назвав 7 причин, чому люди виглядають старшими

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Здоров’я порожнини рота та всього жувального апарату – сьогодні важливий етап біохакінгу та превентивної медицини! Як пов’язані зуби та наявність «другого підборіддя», сколіозу, тяжкість ранкових підйомів, — розповідає стоматолог Костянтин Ронкін. Нейром’язова стоматологія це тренд, який підтримує в балансі всі системи організму.

Попливший овал лиця

Все частіше пацієнти віком до 30 років звертаються зі скаргами, що овал обличчя «пливе», а носогубні складки стають все більш вираженими. Обличчя виглядає більш «суворим» (якщо не сказати «похмурим»), незважаючи на гарний настрій. Це все відбувається через надмірне або раннє стирання зубів. Для м’яких тканин обличчя потрібний каркас, опора. Зуби стираються через гіпертонус жувальних м’язів, неправильний привкус, бруксизм — тобто втрачають свою висоту. Втрата зубів також веде до порушення балансу між становищем щелеп. (До речі, зморшки від куточків рота до підборіддя з’являються з цієї ж причини). Відновлення висоти зубів, дентальний ліфтинг – важлива частина формування чіткого овалу обличчя. З цієї причини найкращі лікарі-косметологи, пластичні хірурги працюють у парі з лікарями нашої спеціальності. Філери, смас-ліфтинг без роботи лікаря-стоматолога не дадуть потрібного тривалого результату.

Посмішка не на мільйон

Цікавий факт – у молодості при усмішці завжди видно верхні зуби, а ось із віком все частіше – нижні, що також нами розцінюється несвідомо як маркер старіння. Все це також пов’язане з неправильним прикусом, який потрібно виправляти ще в молодому віці. Контурна пластика губ – вибір далеко не кожного пацієнта (особливо чоловічої статі), але навіть ця маніпуляція не може так омолодити обличчя, як відновлення зубного ряду та прикусу. Друге підборіддя Причин виникнення другого підборіддя досить багато: це може бути надмірна вага або будь-які захворювання ендокринної залози. Але найчастіше цей недолік може виявлятися через стирання зубів нижньої щелепи. В результаті нижня щелепа переміщується нагору, що призводить до зменшення об’єму порожнини рота, тому язик зміщується назад і вниз. Коли він зміщується вниз, контурується субментальна область – тобто формується складка “другого підборіддя” навіть у струнких пацієнтів. Організм – єдина система.

Сутулість

Неправильний прикус та гіпертонус жувальних м’язів призводять до патологічних змін всього опорно-рухового апарату. При стиранні зубів найчастіше шия зміщується трохи вперед, голова злегка закидається назад, плечі розвертаються вперед. Всі ці зміни можуть стати тригером викривлення хребта, м’язових спазмів (які призводять до головного болю, порушення оксигенації тканин) — все це дефіцитні стани, які старять не тільки візуально. Тому ми також залучаємо лікаря-остеопата, щоб відновити баланс.

Темні зуби

Це швидше очевидна ознака старіння, яку багато хто ігнорує. З віком зуби стають темнішими, оскільки стоншується емаль і починає просвічуватися дентин. Дентин за своєю структурою темніший, ніж емаль, проте ця проблема вирішується завдяки відбілюванню зубів. Зміщення зубів Якщо у людини неправильний прикус, то зуби з часом можуть наповзати один на одного, через що щелепа буде зміщуватися вгору або назад, тому що в дузі буде менше місця. А таке порушення Золотого перетину (симетрії) несвідомо асоціюється із поважним віком, а не молодістю.

«Синці», «Темні кола» під очима

Знову ж таки, ця проблема може бути ознакою якогось захворювання, проте якщо нічого такого не спостерігається, то все криється в зубах. Як ви знаєте, щелепа зміщується і язик переміщається назад. В результаті дихальні шляхи рефлекторно звужуються, людина гірше спить і з’являються кола під очима. Цілком можливо, що порушення правильного положення щелеп призводить до розвитку такого небезпечного захворювання як нічне апное – переривання дихання уві сні. Нічне апное — це 100% ризик передчасного зносу організму (за міжнародною статистикою, приблизно мінус 10% тривалості життя). 

Джерело:
До списку новин