загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Генетики розгадали таємницю тривалості життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Бостонські вчені створили математичну модель, за допомогою якої можна вирахувати шанси людини дожити до 100 років. Це наймасштабніше у світі дослідження довгожителів, яким виповнилося 100. У промислово розвинених країнах лише одна людина із 6000 досягає такого зрілого віку. 90% із доживають без фізичних вад до 93 років.

Вчені вважають, що їм вдалося розгадати генетичну таємницю тривалості життя. Дослідження почалося у 1995 році. Відтоді вчені просканували геноми 1000 сторічних людей. Вони визначили генетичні маркери, які "найбільше вирізняють з-поміж інших людей" тих, хто дожив до 100 років.

Дослідження очолювала професори біостатистики Паола Себастьяні та Томас Перлз із Бостонського університету. "Ми випробували нашу модель на незалежній виборці сторічних людей і досягли точності в 77%, - пояснила професор Себастьяні, - зі 100 досліджених ми безпомилково визначили вік 77%".

Професор додала, що похибка в 23% вказує на те, що "хоча генетика є визначальною для тривалості життя, не лише вона впливає на те, скільки проживе людина". "Можуть бути інші фактори, такі як довкілля або стиль життя, які сприяють довшому і здоровішому життю".

Джерело:
До списку новин