загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Джерело молодості та довголіття. Учені знайшли зв'язок між зневодненням і старінням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відомо, що здебільшого людський організм на 65% складається з води — не дивно, що вчені десятиліттями намагаються зрозуміти, як на організм впливає нестача або надлишок води, а також намагаються знайти золоту середину — кількість чистої води, яку нам варто випивати за добу, пише New Atlas.

У дослідженні 2019 року вчені Національного інституту здоров'я (NIH) вивчали вплив тривалого обмеження води на здоров'я мишей. Тоді дослідники з'ясували, що хронічне позбавлення мишей достатньої кількості рідини призводить до скорочення тривалості їхнього життя на півроку, що еквівалентно 15 років людського життя.

Учені надихнулися дослідженням колег із NIH та вирішили вивчити, як недостатня гідратація впливає на людей — зокрема наше здоров'я і старіння. Для цього команда використала дані довгострокового дослідження, що триває ще наприкінці 1980-х років. У процесі дослідження учені спостерігали понад 15 000 реципієнтів, середній вік яких був понад 25 років.

Як маркер гідратації дослідники використовували рівні натрію у сироватці крові. Зазначимо, що у здорових людей цей фактор уже давно визнаний ефективним способом виміру гідратації людського організму.

Нормальним рівнем натрію в організм людини вважається від 135 до 146 ммоль/л. Рівні натрію вимірювалися протягом декількох періодів часу протягом 25 років, учені також відстежували 15 інших маркерів людського здоров'я (тиск, рівень цукру в крові тощо).

Проаналізувавши результати дослідження, вони дійшли висновку, що: рівень натрію у крові вище 142 ммоль/л пов'язаний із швидким біологічним старінням; рівень натрію у крові вище 142 ммоль/л на 15% підвищує шанси, що біологічний вік буде більшим за хронологічний;рівень натрію в крові вище 144 ммоль/л на 50% підвищує шанс того, що біологічний вік буде більшим за хронологічний.

Джерело:
До списку новин