загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені розповіли, де у світі найвищі шанси дожити до старості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нове дослідження показує, що очікувана тривалість життя країнах Європи збільшується, але у США цей показник падає. Пандемія коронавірусної інфекції спричинила зростання смертності. У 2020 році очікувана тривалість значно скоротилася. Тільки США та Англія втратили два та один роки відповідно.

У новому дослідженні, опублікованому в Nature Human Behavior, показано, що у 2021 році очікувана тривалість життя дещо відновилася у більшості західноєвропейських країн, тоді як у Східній Європі та США спостерігалися додаткові втрати, пише Science Alert.

2021 року тільки Норвегія перевищила очікувану тривалість життя до пандемії. Усюди ситуація гірша, ніж була б без пандемії. Щоб оцінити вплив останніх змін на очікувану тривалість життя, дослідницька група Центру демографічних наук Леверхулм Оксфордського університету та Інституту демографічних досліджень Макса Планка зібрала дані з 29 переважно європейських країн, а також Чилі та США.

Що таке очікувана тривалість життя.

Очікувана тривалість життя — показник, щоб узагальнити структуру смертності країни за певний рік. Він обчислюється на основі смертей з усіх причин, тому не залежить від точності реєстрації смертей COVID і може дати широку картину того, як пандемія вплинула на смертність.

Інакше кажучи, це кількість років, яку може розраховувати прожити людина, яка народилася сьогодні, якби все життя прожила з рівнем смертності цього року.

Джерело:
До списку новин