загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рецепт довголіття від карпатського довгожителя Андрія Ворона

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені світу досліджують життядовгожителів у так званих Блакитних зонах світу: що ці люди їдять, п’ють, як живуть.  Карпати також можна віднести до Блакитних зон: у багатьох родинах є родичі, які переступили 90+ та 100-річний рубіж і живуть активним життям. Зрозуміло, що українцям ближчі харчові традиції Карпат, ніж півострова Окінава, бо для нас не традиційно вживати водорості, куркуму, батат, але звичні капуста, буряк, картопля, зернові, насіння, горіхи.

Феномен Карпатського Довголіття ще вивчатимуть вчені, а поки тримайте  подарунок: хліб від карпатського цілителя, довгожителя (прожив 104 роки) Андрія Ворона.

Його готують з сирої моркви, вареної у “мундирі” картоплі, обдирного борошна, висівок на лляній олії.  Картоплю слід натерти, змішати з борошном та висівками, додати моркви, скропити олією. Від солі  краще відмовитися, особливо, якщо є гіпертонія. Виходять смачні коржики, пишуть Версії з посиланням на Укрінформ.

Користь такого хліба

Низький глікемічний індекс за рахунок суміші складних вуглеводів (картопляний охолоджений так званий стійкий, або резистентний крохмаль). Стійкий цей крохмаль до ферментів підшлункової залози, тому досягає аж товстого кишечника, де ним живляться найкорисніші бактерії, які захищають організм від величезної кількості метаболічних порушень, а відтак – від хвороб і передчасного старіння.

Доповнюють складні вуглеводи висівки та обдирне борошно: вони так само не перетравлюються травними ферментами і живлять різні види корисних бактерій.

Розчинна клітковина моркви (пектин), діє, як детоксикант, поглинаючи шкідливі речовини, а каротиноїди та поліфеноли моркви мають протизапальний ефект (інактивуют надмірну кількість вільних радикалів), покращують здоров’я серцево-судинної системи (покращують стан ендотелію та зменшують “налипання” холестерину) та метаболічний ефекти (покращують роботу клітин печінки та зменшують накопичення жиру в них). Олія сприяє виділенню жовчі, засвоєння жиророзчинних фітонутрієнтів.

Джерело:
До списку новин