загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені виявили «секрети» довголіття у столітніх людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Шведські дослідники вивчили зразки крові 44 000 осіб старше 60 років, причому сотні з них досягли 100-річного віку. Виявилося, що у столітніх людей рівень цукру в крові був нижчим, ніж у тих, хто помер раніше.

Аналіз також показав, що в них краще функціонували нирки та печінка, що визначалося зарівнем двох окремих маркерів у крові. Однак у тих, хто прожив найдовше, рівень загального холестерину був вищим. Автори припустили, що певною мірою ці відмінності пояснюються факторами способу життя, такими як дієта і вживання алкоголю.

Які маркери вивчали вчені Вони порівняли 12 біомаркерів в учасників, які дожили до 100 років, з тими, хто помер раніше. Усі вони були пов’язані зі смертністю в попередніх дослідженнях. До них належать: загальний холестерин і цукор крові – маркери обміну речовин; сечова кислота – маркер запалення; креатинін – показник функції нирок; залізо – маркер анемії; альбумін – білок, який може сигналізувати про захворювання печінки або нирок.

У результаті з’ясувалося, що вищий рівень заліза і загального холестерину пов’язаний із вищими шансами дожити до ста років. Що показало дослідження Згідно з рекомендаціями NHS, здоровий рівень загального холестерину має становити 5 мілімолей на літр (ммоль/л) або нижче.

Однак результати дослідження показали, що тільки 2% людей, чий рівень загального холестерину становив 5,2 ммоль/л або нижче, дожили до 100 років, порівняно з 3% тих, чиї показники становили 7,2 ммоль/л або вище. Нижчі рівні глюкози, креатиніну, сечової кислоти та печінкових ферментів свідчили про вищу ймовірність дожити до 100 років.

До списку новин