загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Молитва впливає на метаболізм і гени

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фахівці з Бостона вважають, що духовні практики відображаються на експресії генів людини і її метаболізмі. Результати їх дослідження показали, що медитація або молитва впливають на різні функції організму, і навіть на продукцію інсуліну.

У цьому дослідженні взяли участь 26 осіб, що практикували до дослідження медитації (йога, самонавіювання, молитва і т.д.). І ще 26 людей, які особисто жодного разу не стикалися з духовними практиками, ця група людей стала контрольної. Протягом двох місяців вони проходили курс навчання духовним практикам.

Дослідження людей проводилося до і після навчання. Після того, як навчання закінчилося, всім дали прослухати медитативний диск. Перед прослуховуванням, відразу після закінчення прослуховування і через 15 хвилин після закінчення сеансу у людей брали аналізи, в тому числі кров. Крім того, робили проби повітря, з яких визначали фракцію оксиду азоту, що свідчить про розслаблення людини і розширенні його судин, а, як наслідок, зниження артеріального тиску. Це одна з найважливіших частин розслаблення - комплексу процесів, пов'язаних з реакціями стресу. Дані дослідження показали, що «молитовні практики» сильно впливають на ці процеси, причому цей ефект був сильніший, чим досвідченіше був випробуваний.

Генетичне обстеження показало, що у людей відбувалися активації генів мітохондріального енергетичного метаболізму, а от гени, що впливають на запальні процеси, навпаки, затихали. Крім того, активізувалися гени, що відповідають за реакцію імунітету, і гени, що відповідають за підтримання теломерів, які тісно пов'язані з тривалістю життя людини.

Володимир Романюк

До списку новин