загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Здоров'я у літньому віці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Що ви самі можете зробити для того, щоб залишатися здоровими в другій половині вашого життя і запобігти появі хвороб. Інформація та консультації щодо загальних питань здоров'я в літньому віці

Здоров'я - це не щось, що саме по собі підтримується. Для цього потрібно щось зробити. Це стосується будь-якого періоду життя, а особливо віку, коли суглоби ниють, спина спричиняє проблеми та кров‘яний тиск істотно зростає.

Профілактика краще, ніж лікування

 

На щастя, люди здатні зробити вагомий внесок в те, щоб і в 60, 70 або 80 років жити здоровими і менше хворіти. На перший погляд банальна порада: профілактика - краще ніж лікування. Але і її варто розпочати своєчасно. Причина в тому, що більшість стають активними лише тоді, коли перші хвороби даються взнаки.

Наприклад остеоартроз: від зношення суглобів потерпає майже кожна друга людина віком понад 60 років. Суглоби зношуються протягом тривалого часу, що особливо болюче позначається на колінах і стегнах, а також кистях рук та стопах. При цьому можна досить успішно уникнути артрозу, або принаймні пом'якшити наслідки хвороби. Рух зміцнює м'язи, які підтримують суглоби, і змащує хрящі. У випадку, якщо ви вже захворіли на артроз, то індивідуально підібраний комплекс вправ допоможе пом'якшити біль. Найкраще проконсультуйтеся стосовно цього з вашим лікарем.

Запобігайте захворювання: Рух, харчування, профілактика

 

Загалом фізичне навантаження є важливим елементом для збереження здоров‘я в достроковій перспективі. Люди, які залишаються активними, мають покращений кровообіг, підтримують обмін речовин на належному рівні, розвивають м'язи, які необхідні для здорової постави. Точно так само важливу роль відіграє правильна дієта. Хто уникає зайвої ваги, знижує ризик захворіти на гіпертонію, діабет або низку інших захворювань.

Слід також не забувати відвідувати профілактичні обстеження через регулярні інтервали. Чим раніше ви довідаєтесь про можливі небезпеки для здоров'я, тим краще, як правило, з ними можна боротися. Тому раз у два роки слід виділяти трішки часу для загального обстежння у лікаря. Певні профілактичні тести на виявлення раку раціонально проходити раз на рік.

Здоров'я в літньому віці: Інформація про захворювання

 

На нашому сайті ви також можете отримати  інформацію про найсерйозніші захворювання, які загрожують здоров'ю в літньому віці. Ви довідаєтесь, як проявляють себе різноманітні хвороби, що відбувається в організмі, і як ви можете убезпечитися як перед появою хвороби, так і після захворювання.

До типових захворювань літнього віку зараховують поряд з остеоартритом також слабоумство, при якому розумова працездатність повільно знижується, нервове захворювання Паркінсона, а також різноманітні захворювання серцево-судинної системи: починаючи високим кров'яним тиском (гіпертонією), серцевою недостатністю і закінчуючи апоплексичним ударом. Стосовно інтимних проблем, таких як нетримання і нічні позови, ви знайдете у нас інформацію, а також поради щодо більшості безпечних, але докучливих захворювань, таких як хропіння та інших проблеми зі сном.

Переклад з німецької.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин