загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перші весняні овочі: вітаміни чи отрута?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Всім нам після довгої зими хочеться якомога швидше повернутись до раціону повного овочів. Тому багато хто піддається спокусі купити перші ж овочі, які з'являються на прилавках.

Як відомо багатьом з нас овочі, які були вирощені недобросовісним виробником найчастіше містять нітрати. Нітрати додають до ґрунту для того, щоб рослина росла швидше та мала апетитніший вигляд. Надмірна кількість нітратів може стати причиною серйозних порушень у здоров'ї людини.

Окрему увагу слід звернути на людей, яким категорично заборонено вживати продукти, які найбільш ймовірно містять завищену дозу нітратів. Перша за все це діти, вагітні жінки, жінки, які годують груддю та люди похилого віку.

Люди похилого віку відносяться до групи підвищеного ризику отруєння нітратами, оскільки у них і без втручання солей азотної кислоти забезпеченість органів і тканин киснем недостатня. Важливо пам’ятати, що шкода від токсинів, утворених надлишковою кількістю нітратів, посилюється прийомом спиртних напоїв і курінням.

Варто запастися "списком шкідливих продуктів", куди обов'язково входять капуста, огірки, морква, редис, зелена цибуля, буряк. Кріп, шпинат, салат і петрушка також не є винятком. Зазвичай плоди, що містять багато нітратів, мають більш значні розміри. При покупці зверніть увагу на те, щоб овочі були твердими, без вм’ятин і тріщин, а петрушка, кріп і салат мали свіжий вигляд і не містили гнилих елементів.

Допустима доза нітратів на день складає 2000 міліграмів на добу. Варто зауважити, що нітрати можуть надходити до організму не лише з продуктами, але й з водою та повітрям.

У капусті нітрати концентруються в качані та верхніх листках, у моркві і редисі — у серцевині, а огірки містять найбільше нітратів у хвостовій частині і шкірці. Тому ретельне очищення овочів і обрізання хвостових частин не будуть зайвими. Для того, щоб зменшити кількість нітратів в організмі слід замочити овочі у воді на годину і лише після цього починати готування. Додавайте до салатів сік цитрусових або пийте його окремо. І найголовніше, пам'ятайте, що для кожного овоча є свій час.

До списку новин