загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як відіпрати рушники від плям?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як відіпрати рушники від плям?

Кожна господиня знає, як швидко брудняться рушники, бавовняні серветки і скатертини. Як швидко надати ідеального вигляду кухонній білизні ?

Інструкція

1.Дуже забруднені рушники та серветки можна відіпрати старим дідівським способом, про який, втім, не всі знають.Потрібно закип'ятити відро води, додати 2 столові ложки рослинної олії, 2 столові ложки простого сухого відбілювача (будь-якого - "Лебідь", "Босс" або якого-небудь іншого), 1 стакан прального порошку і опустити туди сухі рушники. Після того як вода охолоне, рушники потрібно прополоскати. Вони стануть чистими, а брудні, жирні плями або сліди від чаю та кави зійдуть.

2.Прикрі плями від фруктів на білій тканині - можна відіпрати в теплій воді, попередньо намиливши плями шампунем для волосся. Таким способом видаляються плями навіть від шовковиці і вишні.Жирні плями з білої тканини можна натерти крейдою, а через деякий час крейда очистити щіткою. Добре виводяться жирні плями розчином нашатирного спирту і води (1: 2). Можна також крапнути засіб для миття посуду, залишити на 5 хвилин, потім потерти і прополоскати в чистій воді.

3.Плями від чаю і кави вважаються найбільш складними для прання. Їх можна вивести за допомогою розчину нашатирного спирту і води (1: 1), намочивши цією сумішшю забруднені ділянки.Вивести плями від кави і чаю можна також за допомогою гліцерину і кухонної солі. Потрібно зробити кашку з гліцерину і солі і натерти нею забруднені місця, а потім залишити

на 1-2 години.Розводи знебарвляться, плями зійдуть. Після цього рушники, скатертини та серветки можна просто попрати  звичайним способом.

4.Плями від червоного вина необхідно спочатку обробити. Плями від щойно пролитого вина потрібно намазати кашкою з води і солі і потерти.Не варто занурювати забруднену вином білизну відразу ж у гарячу воду, тому що забруднені ділянки можуть змінити колір, а відіпрати їх стане набагато складніше.Старі плями можна обробити нашатирним спиртом, перекисом водню або лимонною кислотою, дати білизні трохи "полежати", а потім уже - випрати звичайним способом.

5.Відмінним засобом для видалення бруду, жиру і плям є звичайне господарське мило. А якщо воно має відбілюючий ефект -  результат буде ще кращим.За допомогою господарського мила видаляються практично будь-які жирні плями. Для прання господарським милом потрібно намочити річ і гарненько натерти милом, потім залишити замочену білизну до ранку. А вже вранці попрати - плями відійдуть, бруду не залишиться.

До списку новин